La Vanguardia (1ª edición)

Una altra Muriel

-

El mes de febrer va ser trist per als catalans. Vam perdre l’estimada Muriel Casals per causa d’un accident absurd i evitable. La ciutat va entomar el fet. No hi ha hagut propòsit d’esmena. Arxivat. Dos mesos després hi ha repetició. Josefina Peraire Alcubierre, amiga nostra, vital i feliç, va ser envestida per un vehicle de dues rodes molt sostenible, però letal, mentre caminava pel passeig de Gràcia. Va caure a terra semiincons­cient. El o la ciclista va continuar el camí, rabent, amb la mateixa alegria i empenta que li donava la superiorit­at de les dues rodes per sobre de les dues cames de la vianant. Qui era? Ni ho sabem ara ni ho sabrem demà.

En aquests moments la Josefina està en coma amb pronòstic gravíssim. La seva vida batega en la foscor d’un silenci sense retorn. Malauradam­ent, els casos d’ocupació de l’espai públic de vianants per part dels ciclistes és massa freqüent. Hi ha gent gran que té por perquè ha patit ensurts i alguns accidents.

“L’Ajuntament de Barcelona prohibirà el 2013 circular en bicicleta per voreres on avui es permet, com a l’Eixample” (Viure, 17/VII/2012). On és aquella prohibició? Quina paperera municipal l’ha engolida? Un ésser sense consciènci­a està exempt de responsabi­litat? Algú tindrà la dignitat d’actuar adequadame­nt per tal d’impedir més pèrdues absurdes i injustific­ables? No volem escoltar més consignes fàcils i estèrils per part dels nostres responsabl­es polítics. Volem sentit comú, regulació urgent i eficàcia en la gestió de la res pública. Que no hi hagi una tercera Muriel, si us plau.

LLUÏSA SOAZ GONZÀLEZ i 8 firmes més Barcelona

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain