La Vanguardia (1ª edición)

Llista conjunta

-

Sembla evident i tots estaríem d’acord que la frase “la unitat fa la força” és aplicable en política. Que totes les forces independen­tistes vagin a les eleccions del 26-J en una sola candidatur­a ha de fer que això ja generi, per se, unes sinergies que provoquin el vot massiu independen­tista a aquesta llista. O això, almenys, semblaria.

A Catalunya, i des del punt de vista de gran part de l’electorat independen­tista, aquestes eleccions són totalment prescindib­les. Moltes persones ja van desertar el 20-D i aquesta segona volta pot fer que augmenti el nombre d’abstencion­istes.

La unitat sempre fa la força? Podria semblar, ara mateix, que el sobiranism­e ha tocat sostre i cal explorar i convèncer altres territoris i altres sensibilit­ats. Aquests nous espais serien fora de la centralita­t independen­tista, i també social, cosa que podria fer que anar en una llista conjunta retregui els possibles nous adeptes.

Tant per la dreta com per l’esquerra hi ha capacitat de seducció. Els de la tercera via arribarà el dia que, tret d’interessos personals, vegin amb claredat que l’única sortida possible a l’atzucac català sigui la d’emprendre un nou camí, un camí propi, amb les alegries i les misèries dels països lliures. El moment podria ser ara.

JORDI ACERO

Vilassar de Mar

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain