La Vanguardia (1ª edición)

Vehicles elèctrics

- FRANCESC GORGAS Barcelona

Com bé sabem tots, el canvi climàtic és una realitat que, en un principi, no aporta gaires coses bones. Una d’aquestes podria ser que n’estem prenent consciènci­a. Així ho va demostrar l’ara exconselle­r de Territori i Sostenibil­itat, Santi Vila, quan va decidir promoure un decret per facilitar la vida als vehicles elèctrics.

Personalme­nt m’he interessat per aquest tipus de mobilitat, sobretot quan a dins de Barcelona ja pràcticame­nt no es pot ni respirar. Feia temps que em rondava pel cap poder canviar la benzina pels quilowatts, i ho vaig fer. A pesar dels molts desavantat­ges que comporta, prefereixo contaminar menys. Però vaig cometre un error. Vaig comprar una motociclet­a elèctrica, en lloc d’un cotxe, perquè el preu d’aquests per mi és inassumibl­e.

El cas és que em trec la targeta de vehicle elèctric de l’Ajuntament de Barcelona, tot correcte. Però quan em disposo a donarme d’alta per tenir els peatges de la C-32 i de la C-16, resulta que al decret es van oblidar que vehicle és una paraula que defineix motos, camions, bicicletes, etcètera. I resulta que només pots beneficiar-te de l’eliminació dels peatges si tens un turisme elèctric. Les motos no compten. He protestat enèrgicame­nt al departamen­t, però val més que no faci esment de les respostes que he obtingut perquè són incoherent­s.

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain