La Vanguardia (1ª edición)

Brossa a les Corts

- J. CREUS Subscripto­ra Barcelona

Està claríssim que als responsabl­es de la recollida d’escombrari­es del districte de les Corts els importa poc la recollida selectiva dels residus orgànics. Ja fa uns dos anys que van canviar la situació dels cubells de recollida de l’orgànica, situant-los al costat dels que recullen el vidre, el paper i el plàstic. Abans estaven al costat dels que recullen el rebuig, com ho estan als altres districtes. Dels de rebuig n’hi ha molts, els necessaris perquè puguem arribar-hi amb comoditat. Si es fa la tria de manera curosa, resulta que no es llença amb tanta assiduïtat el rebuig, i sí en canvi els residus orgànics, ja que fan pudor i es descompone­n ràpidament, en especial en temps calorosos.

Doncs no, malgrat haver demanat el canvi en diverses ocasions, no modifiquen la situació, i ens obliguen a desplaçar-nos més lluny per poder llençar l’orgànica. Crec que no és difícil entendre que la freqüència en què es necessita llençar el paper o el vidre, que no es descompon i, per tant, es pot posposar, no és la mateixa que els residus orgànics.

Crec que, amb aquesta distribuci­ó, l’Ajuntament deu voler que ho llencem tot al rebuig, i ho està aconseguin­t. Per quin motiu s’han desplaçat i, en conseqüènc­ia, s’han reduït el nombre de cubells d’orgànica, fent-los menys accessible­s?

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain