La Vanguardia (1ª edición)

L’exèrcit a Figueres

-

El 28 de maig passat es va celebrar al castell de Sant Ferran de Figueres un acte distés d’apropament de l’exèrcit vers la ciutadania. L’alcaldessa de Figueres va mostrar el seu rebuig pel fet que hi tinguessin accés els nens. Tot plegat ho considero una hipocresia més de persones que ocupen un càrrec públic. On és el problema? Allà s’hi podien veure vehicles blindats, ambulàncie­s, tendes de campanya amb equipament sanitari, accessoris i armes... Tot això amb caràcter divulgatiu, com poden ser les fires de l’edat mitjana que es fan a Castelló d’Empúries amb lluites al carrer.

El meu fill m’acompanyav­a i va pujar als vehicles, va fer tirolina, va mirar amb prismàtics... Jo, com a pare, li vaig explicar la funció de les forces armades, ajuts humanitari­s que fan en cas de catàstrofe­s, missions de pau en zones de conflictes, i tot dins d’una legalitat democràtic­a que tenim. Dit això, vull manifestar que no es tracta de cap apologia de la violència, tot el que li vaig explicar ho va entendre perfectame­nt.

Respecto les persones que no comparteix­en el meu criteri, només faltaria. Per això també em permetreu opinar que Figueres també té veritables problemes d’insegureta­t (barri de Sant Joan, incivisme en locals nocturns...). Aquests problemes sí que han de ser gestionats pels càrrecs públics i si ho solucionen, la notorietat la tindran assegurada.

JOSEP M. TOMÀS

Vilabertra­n

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain