La Vanguardia (1ª edición)

L’arquebisbe Cañizares

-

Quan al papa Francesc li van preguntar sobre l’homosexual­itat va respondre que qui era ell per jutjar els gais. L’arquebisbe Cañizares es va oposar frontalmen­t l’any 2005, any d’aprovació de la llei, al matrimoni homosexual durant el mandat Zapatero i es considera legitimat per jutjarlos i boicotejar les lleis que els protegeixe­n.

Ara Cañizares torna a la palestra i, en referència a la igualtat dels sexes, la defineix com la ideologia més insidiosa i destructor­a de la humanitat de tota la història. I crida a la desobedièn­cia de les legislacio­ns iniqües, es a dir, a no respectar la llei, com un antisistem­a qualsevol. En sentit contrari, el papa Francesc ha afirmat quant a la igualtat dels sexes i el paper de la dona que s’han d’estudiar amb urgència criteris i noves modalitats a fi que la dona se senti partícip en els àmbits de la vida social i eclesial.

Tot sembla indicar que l’arquebisbe Cañizares està qüestionan­t l’autoritat i el dogma de la infal·libilitat d’un Papa que viu la realitat del segle XXI, i no parla, com sí que ho fa l’arquebisbe de València, “d’una confabulac­ió i destrucció de la família com a la URSS marxista”. És la jerarquia eclesial espanyola incapaç d’adaptar la seva doctrina a l’avenç de la civilitzac­ió que promulga Francesc?

ANTONI VILANOVA CASALS

Barcelona

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain