La Vanguardia (1ª edición)

La nostra policia

-

Volem estructure­s d’Estat, i la primera que vam tenir va ser la policia de la Generalita­t, sí, ja la tenim escampada per tot Catalunya. Ha resultat una policia nova i això té un preu, encerts i fracassos com tot el que es comença; l’aprenentat­ge i l’experiènci­a no s’improvisen, però la sorpresa més gran del col·lectiu policial –crec jo– és que la seva feina estigui sotmesa a debat públic de manera continuada, tothom s’atreveix a jutjar el cos, tant si obté un èxit com un error.

És sabut per tothom que en un sistema democràtic són el Govern i el Parlament qui donen les directrius per al funcioname­nt del cos policial i els qui tenen el poder de controlar la seva operativit­at. El que no podem és demanar a la nostra policia que faci la seva feina com cal en el control d’aldarulls i altres problemes similars, i al mateix temps prendre-li les eines per fer-ho correctame­nt, com les pilotes de goma, els gasos lacrimògen­s o les mànegues d’aigua, etcètera, i per contra els manifestan­ts els poden llançar contenidor­s, pedres, còctels molotov i altres delicadese­s.

Fem enfrontar la policia contra una gent a qui se’ls en refot l’ordre i la propietat o els béns dels pobres ciutadans. Trenquen cadires, taules, vidres d’aparadors, i, si es deté algun d’aquests destralers, aleshores acusen la força pública d’abús de poder, de prepotènci­a. Poden 200 o 300 okupes fer trontollar el Govern català? Si és així, ho tenim molt malament davant les perspectiv­es d’un Estat propi.

GALO BALL RATÉS

Igualada

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain