La Vanguardia (1ª edición)

Espanya és diferent

-

Aquell vell eslògan “Espanya és diferent”, al meu entendre, encara és vigent, però veient el que m’envolta, la majoria de diferèncie­s que hi veig m’avergonyei­xen. Si tots els països del nostre entorn consideren Panamà un paradís fiscal, per què Espanya no? Algun país democràtic mantindria com a ministre un personatge que, aprofitant-se del seu càrrec, ha quedat clar que juga brut per abatre enemics polítics? Doncs Espanya sí! Es pot entendre que una comunitat autònoma estigui en 14a posició quant a capacitat tributaria i en la 3a en recursos? Jo no ho entenc, però és així.

Dels tres personatge­s que van protagonit­zar la famosa trobada a les Açores, un d’ells és l’únic que no ha donat explicacio­ns, com sí que han fet els altres per reconèixer que van equivocar-se. Qui és el que està mut i a la gàbia? Doncs l’espanyol, aquell que parla (o parlava) català en la seva intimitat. És més, qui avui és ambaixador a Londres, famós per deixar anar “manda huevos” pensant-se que el micro era apagat, ha sortit en la seva defensa. Doncs sí, “manda huevos”.

Lluny de la política i dels polítics hi ha moltes coses bones en aquesta Espanya diferent, per exemple el pa amb tomàquet català (això sí, fet com Déu mana) i la paella valenciana!

M. ÀNGELS BATALLA Subscripto­ra Barcelona

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain