La Vanguardia (1ª edición)

Baixar del burro

-

VIAJES. Destinos baratos para viajeros último

minuto. Descubra qué día de la semana debe hacer la reserva para ahorrar en sus vacaciones.

La nostra societat està demostrant la seva majoria d’edat. Amb un govern en funcions a Espanya i amb un govern precari a Catalunya, la vida segueix el seu curs i fins i tot l’economia a poc a poc millora i es crea feina. D’aquesta benaurada realitat hi ha qui en dedueix, equivocada­ment, que els polítics potser no són tan necessaris. Penso que allò que han de fer els polítics és baixar del burro, superar enfrontame­nts i assumir les necessàrie­s reformes que fan falta per sortir de l’actual atzucac. Això demana valentia per dialogar i trobar acords.

Avui cal repensar el paper dels polítics aplicant el principi de subsidiari­etat: les coses s’han de decidir al nivell més pròxim possible dels afectats. Així els ens locals, municipis i comarques, ja tenen cura de la gran majoria dels serveis a la ciutadania i només els temes de més abast territoria­l són per la Generalita­t, l’Estat o la Unió Europea.

Cada nivell ha d’afrontar només allò que li pertoca i no s’ha de voler posar a tot arreu. És hora de baixar del burro, superar enrocs, ésser valents i negociar. Tothom té una part de la veritat i tothom té la seva dignitat que cal respectar.

FERRAN PONT Subscripto­r Terrassa

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain