La Vanguardia (1ª edición)

Violència infantil

-

Una nena de vuit anys és colpejada per un grup de companys de l’escola quan els va agafar la pilota en el moment que s’acabava l’esbarjo. Primer la van tirar a terra i després van donar-li puntades de peu a tot el cos; va patir un desprenime­nt de ronyó, fissures a les costelles i contusions al peu i al colze. Pel que sembla, en aquell moment no hi havia professora­t vigilant i va ser la seva germana qui va avisar del succés a la directora de l’escola.

El més preocupant d’aquest assumpte, incloent la duresa dels fets, és l’actitud dels nens davant una menor indefensa. Això mostra que aquests nois tenen en el seu interior la maldat i l’odi: si són capaços de fer aquests actes amb aquesta edat, quan siguin grans seran capaços de matar.

Podrien ser la causa les pel·lícules, els videojocs, internet o la televisió? Es requeriria un estudi individual, però alguna cosa hi ha al seu entorn que els motiva a ferho. Quan es produeixen aquests successos penso que és important anar a les arrels, i no quedarse només en la morbositat.

M. DOLORS PUERTO L’Hospitalet de Llobregat

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain