La Vanguardia (1ª edición)

ELS MOTS ENCREUATS

- Màrius Serra

HORITZONTA­LS 1 Torneu a passar-ho per la balança. Imperial. 2 Al nord d’Eire. Les dels carrers les mesures travessant-los. Milla continenta­l.

3 Aixella. Anorrea. 4 Fa rodolins amb el millor gust possible. Retall. Al final, ho regulin. 5 Els encarregat­s de cridar a l’oració des de dalt dels minarets. Hi veu, i sobretot veu que el seient ha perdut un romà que s’hi havia instal·lat. 6 Est. Bastons encorbats en la part superior. Llengüeta d’alguns instrument­s de veu.

7 Oriol entre col·legues. El motí perd oxigen. Tres components d’un xalet. Còpula. 8 Serveix per encendre el foc. Sòlia com una roca. Sofre. 9 Ros no oxigenat. Del continent groc. La Caixa, sense ais ni uis. 10 Vers lliure. Mol·lusc cefalòpode que figura sencer en el nom d’una conegudíss­ima nau inventada per Juli Verne. 11 Pànic. Dolenta. Lent d’augment. 12 Doneu les gràcies sense cap agror. Causo dolor en l’ànima d’algú.

13 Closos. Entretingu­t. A. 14 Extremitat­s inferiors metàl·liques de la llança. Sobirans russos.

VERTICALS 1 Torneu a repartir fusells. Una altra manera de dir que és un repatani, és a dir, que no canvia d’idea ni que el matin. 2 Sortiu, sobretot per València. Endarrerir­se. 3 No siguis pas gras. Desfaci el camí recorregut. 4 Est. Disquisici­ó avorridíss­ima. Prismes rectangula­rs que es tallen de les llesques de suro tenint cura que tinguin les dimensions adequades al tap que n’ha de sortir. 5 Alegra les carns de tots els comensals no hipertenso­s. Conjunt d’enzims responsabl­es de la fermentaci­ó alcohòlica. Hiat sense la muda.

6 Aflaquit per malaltia. Faig sofrir una mutació. 7 Crit d’elevació infantil. Un que es vol fer passar pel cap suprem de l’Església Catòlica sense ser-ho, en èpoques cismàtique­s o d’escissió. Societat Limitada. 8 Període de temps que agita un sèpal. Principi etimològic. Sempre sona per damunt del sol. Sofre. 9 Que sí, que és l’artilleria del pirata. Roba lluent, xalorada. 10 Regidors. La de l’aliança motivà Indiana Jones. Mot una mica desordenad­ot. 11 Sílvia Espinosa Hinojosa. Sortí per València. T’ho mires i no és carbó. 12 Acullen a la residència. Pujo a l’escenari a fer un paper. Avisa de la pèrdua de la targeta de crèdit. 13 Res no és. Peli algú sense passar pels requisits legals. Arbre de cementiri. 14 Magnetitza els venedors ambulants. Aliments adobats amb sals.

 ??  ?? Núm 9553
Núm 9553

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain