La Vanguardia (1ª edición)

ELS MOTS ENCREUATS

- Màrius Serra

HORITZONTA­LS 1 Xocs entre noies que fan topless. Ho fa qui té paciència sense desesperar. 2 Relatives al ressò acústic. Enginyós a l’hora de trobar la manera certa de fer les coses. 3 Arriba al món per l’eix. Apaivagà l’efecte del cop. Funciona!

4 Capar el bestiar amb les millors garanties higiènique­s. Un floc d’herba amb ressons de formatge. Percebíem acústicame­nt. 5 Cal pitjar-lo per engegar la tele. Foli. Banya. A les portes de Petra. 6 Molt prim, i tal vegada astut. Al final, ho hem pogut clavar. El pecat capital que van patir més els irlandesos. 7 Conjunt dels sentits. Boa escapçada. Principi etimològic. 8 Res no és. Ens instal·lem entre el brancatge. Gens malbaratad­or. 9 Temé haver perdut la fe. La cabra més esvelta. Emprenyat, enfurismat, de manera capital. 10 L’ocell sagrat que associem al ressorgime­nt. La flor que recorden els més baixets de l’escaquer. Els cal per respirar.

11 Anant més enllà. Davant Mans fan vint-i-quatre hores de fums. Lluís Valiente Queraltó. 12 Tonalitat. Enllorada d’una manera força mediàtica. Zulu quan vocalitza.

13 Inaudits. Doni vida, nodreixi. 14 Naixement gens psicològic. Acostats a tocar.

VERTICALS 1 Que estira. Demostrin que una opinió és errònia. 2 Vastes i quasi oceàniques. Meló llargarut.

3 Ho extreguin del subsòl. Esberlant les pedres amb la fe d’un infant. Basca, no? 4 Esllenegui per compressió. S’aïra i se’n surt. 5 Adequi la pronúncia a la manca de vocalitzac­ió. Comença a rumiar. El que se sent quadrat a can Seixanta. 6 Estats Units d’Amèrica. Les esquenes, gens dretes, de les haveries. Els extrems dels guants. 7 Tenir una certa aparença. Aprovat pel tribunal que triava els possibles candidats. Acaba com comença. 8 Germana gens carnal a l’ascensor. Ratllaré la roba. Dilatat. 9 Al bell mig del cel. Carregada de doblers. Grinyolava a xisclets.

10 La part alta de Saturn. Colls daurats de la baralla. Avancin per l’aigua. 11 El monjo capdavante­r del monestir. Remeni els troncs al foc. Quads sense morro. 12 Principi etimològic. Dini l’encaputxat. L’era, el camp d’era? Boa decapitada.

13 Torna a brollar. Arbust fruiter del qual comences a extreure’n peres. Rostre, de persona o d’estàtua.

14 Instal·lat en una tenda de campanya. Ho facis amb el piano.

 ??  ??

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain