La Vanguardia (1ª edición)

Tot per un aire net

-

Les noves restriccio­ns de circulació em revolten davant de tanta injustícia. Em revolto perquè em sento enganyat, estafat per estar pagant religiosam­ent durant vint anys tots els impostos de circulació, ITV, etcètera. Qui em tornarà tots els impostos pagats? Estem davant, un cop més, d’una situació d’indefensió per lleis populistes defensades per una laxa fonamentac­ió científica.

El mantenimen­t del meu vehicle és del tot correcte, té vint anys i sembla que acabi de sortir del concession­ari, a l’any amb prou feines faig 2.000 km. Hauríem de reflexiona­r si un vehicle de gasolina de vint anys amb un bon mantenimen­t i 100.000 km contamina més que l’impacte de fabricació d’un nou vehicle amb tot el que implica: per fer les bateries elèctrique­s s’extreuen matèries primeres de tercers països amb un gran impacte ecològic i que després les col·locarem a un tercer país per quatre duros.

Així podem arribar a la conclusió que les coses s’han de cuidar; avui dia ja no té sentit, visca el consum, els ajuntament­s contents per cobrar noves matriculac­ions, els fabricants per vendre nous models, i tot sota la bandera de l’ecologisme. Això sí, a Barcelona, l’aire tothom pensarà que serà molt net.

JAUME RIUS I DELIPERI

Gelida

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain