La Vanguardia (1ª edición)

La reacció del turista

- Eva Her

Em pregunto què ha fet el govern municipal de Barcelona durant dos anys, i només em vénen al cap actuacions que no van més enllà de retirar el bust d’un rei, exposar l’estàtua eqüestre d’un dictador decapitat, voler retirarne un altre d’un mecenes esclavista i posar tota mena d’entrebancs a l’ocupació turística.

Quan un és del tot esquerranó­s es creu que intervenin­t es pot capgirar qualsevol tendència econòmica, sigui mitjançant prohibicio­ns, no atorgant llicències, o com és ara el cas, obligant els empresaris hotelers a reduir places quan vulguin fer reformes.

Tota acció té la seva reacció i reduir places hoteleres no garanteix reduir el turisme. Per molt que l’estranger dormi als afores, agafarà un taxi, i tot contribuin­t a augmentar la contaminac­ió, anirà a passejar-se per la Rambla. Si el foraster vol dormir al costat de la platja, podrà fer-ho, ja que augmentarà l’oferta il·legal de pisos turístics a la Barcelonet­a, o si es vol allotjar al Barri Gòtic, llogarà una habitació mitjançant la plataforma Airbnb, que tindrà més anuncis que mai.

Cal posar-se al cap que no es pot lluitar frontalmen­t contra una economia globalitza­da i que, anant contra corrent, és probable retrocedir.

XAVIER ARTISÓ I AGUADO

Subscripto­r Barcelona

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain