La Vanguardia (1ª edición)

L’esport, eina política

-

Segons l’article “Entre 8 i 9 medalles” (Esports, 11/V/2017), la Plataforma Pro Seleccions va presentar un estudi de l’impacte que tindria la independèn­cia en l’esport català i presidit per la consellera Munté. Es parla de càlcul econòmic i, en proporció amb l’Estat espanyol, hi sortiríem guanyant gairebé en tot menys en natació. Es fa una previsió de 8 o 9 medalles olímpiques. Es tracta d’un informe similar als que feien a la vella República Democràtic­a Alemanya o a l’URSS, on l’esport era el mirall polític que els servia per valorar el poder del país segons medalles.

Malament anem si l’esport català del nou país que es pretén ja es comença a utilitzar com eina política, i no es parla en termes d’estructure­s, de la formació de bons tècnics i profession­als de l’esport. També de donar suport a investigac­ió i noves tecnologie­s i de tot allò que té que veure amb el futur i com està evoluciona­nt l’esport en el món.

No em sembla correcte parlar de medalles olímpiques i no aprofitar l’oportunita­t que Catalunya es mogui per l’excel·lència de fer les coses ben fetes. Crec que el fet que l’informe el presentin juristes, plataforme­s pro seleccions i polítics ja és una mostra del que ens espera. Ni més ni menys que el mateix que tenim ara.

JORDI MURIO I FISA

Ex-entrenador nacional de natació

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain