La Vanguardia (1ª edición)

ELS MOTS ENCREUATS Màrius Serra

-

HORITZONTA­LS 1 Cosides per dissimular els estrips. Sistema de conservaci­ó bacallaner­a. 2 Hi posaré manetes. Potes de conill i altres galindaine­s superstici­oses. 3 Regeix la Ràdio des del número 1 al número 5. Gens religioses. Afer d’advocat que figura a l’alfabet. 4 Raresa d’ateu assolellat. Protegida per un escut. Si no camina, fa caminar. 5 Principi amargant que es troba a les fulles de grèvol. Tenyim. 6 Seient de parlamenta­ri disposat a escometre el rival que té a cent centímetre­s. Principi d’acrimònia. Dispari o ho llenci.

7 Sofre. Naus de guerra gregues antigues. Gide quan perdia el cap.

8 Llista de fils de color diferent dins una mateixa faixa, en l’ordissatge. Aquí a França hi ha molt de vici. Del dret és cèlibe i del revés, mig bruixota. 9 Veto els símbols cristians. Ho guardeu en un estoig. Fòsfor. 10 Hi posarà agafadors. Us fatigaríeu. 11 Plovisquej­ant damunt del Roine. Disposin l’instrument perquè soni bé. 12 Has perdut una porteria de rugbi en presència del campió. Vasos sanguinis que també poden ser fluvials. Seqüència cromosòmic­a variadeta. 13 Puny d’espasa. Respiració afrancesad­a. Se’n va a l’exterior. Sigui, encara que sigui dit amb ànsia. 14 Enfonsat al fons del fons. Tallar l’extremitat del drac.

VERTICALS 1 Maletes de pastor. Llançada a mar, la llanxa. 2 Els de la història contenen fets preservats anualment. Aquest animal té venes. A les portes de Barcelona. 3 Corser sense cor. Afecció congènita i hereditàri­a consistent en unes escates que cobreixen la pell. Xai degollat.

4 Gall escuat. Degollo el bestiar al Mas Corominas. Relatius a la via excrementí­cia. 5 Ir. Repetirem.

6 Sol·licitar. Imatge més o menys venerada. Acaba com comença.

7 Est. Conjunt de llengües vernacles derivades del protoari sota la influència dels parlars autòctons de l’Índia. Examen sobre els cossis i les torretes. 8 Peix d’art i assaig. Torna a passar per la paella. Així comença sempre l’art rupestre. 9 Conducte orgànic. Persona que fa peces de gènere de punt a casa. 10 Esmentats anteriorme­nt. Claudàtors, també, amb ressons metàl·lics. 11 En Capone. Animal mansoi. Transports que ajunten ciutats de manera molt ràpida. Centúria. 12 Així comencen totes les lectures. Tardin. Supera l’aversió a la fruita dolça. 13 Densa com ella sola. Sortia. 14 Colla de components de l’esquelet. Brandar l’espasa amb claredat.

 ??  ??

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain