La Vanguardia (1ª edición)

El lector expone

Els habitants de Barcelona hem de donar exemple de civisme

-

Arran de totes les manifestac­ions durant els darrers temps sobre la saturació del turisme i els perjudicis que això ocasiona als barcelonin­s, m’agradaria fer unes reflexions. Un dissabte, entre les nou i les deu del matí, a la platja de Sant Sebastià: gossos corrent amunt i avall malgrat la prohibició. Recordo dues noies que porten una de les mascotes: “Ya ha salido el bocazas de turno”. Un avi encara jove jugant a futbol amb el seu net als parterres, tot i l’anunci de prohibició i la cinta de parcs i jardins: “No passa res per trepitjar una mica la gespa”. Un patinet elèctric a tota velocitat pel mig del passeig: “Gilipollas, apártate”.

Llaunes, ampolles i restes de menjar: “Que ho retirin els de la neteja, que per això cobren”. Gresca a qualsevol hora de la matinada, enmig del carrer o dins dels pisos, amb les finestres ben obertes per amenitzar les nits de xafogor de tot el veïnat, barbacoes a les terrasses que t’omplen el pis de fum i pudor, etcètera.

Crides a la Urbana i et confessen que van desbordats, i ets conscient que és veritat. Penso que som els habitants de Barcelona els que hauríem de donar exemple de civisme, d’estima per la nostra ciutat i respecte pels conciutada­ns. Algú s’imagina una ciutat alemanya on es permetin festes al pis del costat fins altes hores de la nit o una colla sota els efectes de l’alcohol cantant Asturias, patria querida a les quatre de la matinada? Si sovint persones d’altres països tenen comportame­nts reprovable­s a casa nostra, mentre que al seu país no se’ls acudiria, potser és el moment de demanar-nos què està passant.

JOAN PÀMIES

Barcelona

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain