La Vanguardia (1ª edición)

ELS MOTS ENCREUATS

- Màrius Serra

HORITZONTA­LS 1 Torna a picar amb força renovada. L’acuso de la banda sonora reiterativ­a que posa. 2 Principi d’immensitat. Perdés la posició i s’abalancés sobre la desgràcia. Prego pel gran Bruno. 3 Casa de la qual tinc escriptura. Aquesta es distreu amb una gran facilitat, sobretot quan passeja. Has perdut una porteria de rugbi. 4 Casa sense sostre. Sortejo. Musulmans de primera instància.

5 Res no és. La lletra grega més digestiva. Fibra amb engruixime­nt helicoïdal que ajuda a escampar les llavors. Iode. 6 Associades. Posseïen.

7 Al final, la clavem i la desclavem. Ens nodrim. 8 Mig gitano. Teles palindròmi­ques que produeixen uns cucs. Descreguda profession­al.

9 Llar d’abelles. Els claven una bona allisada. Ran del caos. 10 Art no religiós. Sistemes de regatge. Ubicat a lloc, però mig pansit. L’acrònim que els taxis porten a la part posterior.

11 Armador. Lligo. Avisa de la pèrdua de la targeta de crèdit. 12 Puny d’espasa. Ho col·loca al calendari, allà on toca. Tornar a estudiar un cas judicial. 13 Embelleixi­s les capses de te Horniman’s. Compatriot­a (xica) d’Alícia Sánchez Camacho.

14 Revifo o faig revifar. Inclinin els pals cap a proa, tot entonant ‘Staying alive’ dels Bee Gees.

VERTICALS 1 Sonarà harmònic atesa la concomitàn­cia de sons finals. Mesura que es dilata, sobretot a la joieria.

2 Radiat. Entrega un pes determinat de carn que canvia de contrada en contrada. La nota musical més vàcua. 3 Fluor. Diversos. S’enorgullei­x de no servir per a res. 4 Civilitzac­ió precolombi­na. Comença a havern’hi. Xisclin al proïsme. 5 Les bessones abandonen el ball. Vas d’aquí d’allà, segurament en cotxe. Camp parisenc que tendeix a la felicitat.

6 Tasti un vi que fa pensar en Trípoli. Sortia de l’aigua. Mulla perquè no mira. 7 Prens. El que fa X. De qualitat. 8 Xiscle. Miquel Estrany Barrios. Arrelo sense vocalitzar.

9 Ho creo tot perdent el cap. Rebudes amb atencions. Menaré les vocalistes. 10 Allisen la pell del peix abans de cuinar-lo. Infants. 11 En un tres i no res. Discurs abrandat sobre les bondats de l’arengada. Eina que es fa servir per reblar claus. 12 A les sagrades portes de Roma, s’alça una grega. Ària de dimensions reduïdes que ha format part de l’òpera lleugera i de la cantata. Embelleix. 13 Musulmà de primera instància. Semen barrejat. Aquí a França vius un vici.

14 Donin consistènc­ia a alguna cosa. Robaran instrument­s de corda.

 ??  ??

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain