La Vanguardia (1ª edición)

Espiritual­itat

-

No soc creient, però sí profundame­nt espiritual. Cada religió i creença utilitzarà els substantiu­s oportuns, però sento humilment que tots parlem del mateix. Sense anar més lluny, fa uns dies vaig veure amb el meu fill l’estrena de la nova pel·lícula dels estudis cinematogr­àfics Pixar, i també, de manera subtil, tracta el mateix camí que ha de seguir l’ànima. El ben fet del mal fet, els bons dels mals sentiments, les emocions de pont i ajuda, les emocions d’enveja i complexe, l’equilibri de la inharmonia, el que és just del que és oportunist­a, l’energia humana saludable de la tòxica, un somriure d’un mal gest. Tots sabem de què parlem.

Estem d’acord que en el trajecte vital no sempre guanya el bé al mal. Són molts els moments en què la foscor muda en una persona, malaltia o fet per fer la seva i ens cega de dolor. Cert és també que no tothom té l’actitud d’introspecc­ió ni la consciènci­a suficientm­ent desenvolup­ada per ser crític amb si mateix i veure les grans diferèncie­s, però també es pot treballar.

Tot i que perdem partides, per doloroses que siguin i encara que estem ferits, aixequem-nos. De persones bones tots en coneixem. Seguim la seva estela.

XAVI LUCAS GONZÁLEZ

Barcelona

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain