La Vanguardia (1ª edición)

Turistes confosos

-

Estem assistint a una escalada verbal de tanta magnitud entre Catalunya i Madrid, que la veritat, escoltant-ne els protagonis­tes, fa la impressió que vivim en un país on impera la llei del més fort, com una espècie d’Oest salvatge en versió europea. Crec que això és el que pensaria qualsevol visitant desinforma­t en llegir les notícies de qualsevol mitjà d’alguna de les dues comunitats.

Llegiria que el president Puigdemont està disposat a anar a la presó perquè es faci la consulta, que si l’inhabilite­n no en farà cas, o, canviant de personatge, que l’eurodiputa­t Terricabra­s està disposat a fer vaga de fam davant de l’Europarlam­ent o que les lleis a Catalunya s’acaten sempre que ens vagin a favor, però no al revés. També llegiria que un partit amb deu diputats i antisistem­a ataca un bus turístic amb ganivets, i al mateix temps influeix, i molt, en la política catalana.

Si s’informés des de Madrid, llegiria que el Govern de Rajoy és implacable en no voler parlar del que interessa als catalans i que no dona respostes, només amenaces i denúncies. Però, llavors, aquest imaginari turista veuria que Espanya és un país democràtic, integrat a la Unió Europea des de fa anys, a l’ONU, a l’OTAN, amb relacions normals amb tot el món i, llavors, estic segur que agafaria el primer avió cap a casa. I no hauria entès res.

RAMON RIU CODINACH

Suscriptor Manlleu

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain