La Vanguardia (1ª edición)

ELS MOTS ENCREUATS

- Màrius Serra

HORITZONTA­LS 1 Les nostres gaites. Qeu ja ha consolidat una posició.

2 Iode. Ho cobreix amb una làmina molt fina de fusta. Sentiu. 3 El Barça en acrònims. Fas buits al metall i els omples d’esmalt negre. Al capdamunt de l’edifici. 4 Ho posa al roig viu. Protector de dit. Pertany matemàtica­ment. 5 En aquell indret palindròmi­c. Acció sense cap ni peus. Embelleixe­s. 6 Tipus d’esquí que et mena directamen­t cap a un arbre. Ajuntaríem. 7 A les portes de Bratislava. Aquest home gaudeix amb el patiment aliè. Defequin. 8 Pop escapçat. Explica històries avorridiís­simes, que barreja amb disquisici­ons ja de per sei abúliques. Faig malbé la roba d’hivern que guardo a l’armari. 9 Dret de cobrar un cànon anual com a contrapart­ida d’un capital donat. A recer de les vocalistes. Eren sense vibrar. 10 El mati per decapitaci­ó. Les diplomàtiq­ues de vegades camuflen enviaments il·lustres. Sodi social. 11 REplà. Cal pitjar-lo per engegar. Consum experiment­al de productes gastronòmi­cs.

12 Tros de terra treballat pels amants d’en Flyynn. Element lingüístic que s’interpreta segons un referent anterior. Alternatiu com molts plans.

13 Centúria. Despullame­nt. Pot ser de sardines o de cervesa. 14 Ho entomà i se’n feu el càrrec. Entregat.

VERTICALS 1 Número. Euga gens dòcil al fre que porta a la boca. 2 Est. La beguda que més enganxa. Esclatar a cal Peter. Sofre. 3 Èmuls d’un cap de llista poc carismàtic de Catalunya sí que es Pot. Japonesos.

4 Principi d’eficàcia. Camps de naps en l’imaginari golfista. Brilla d’una manera ben resplenden­t. 5 Pila. S’ho inventava. Tem haver perdut la fe.

6 Coxal. Pot ser deserta o de cases. Principi asimètric. 7 Tele sense antena. Pot ser de llum o fe-nos molt de fàstic. La roba més fina de Badalona. 8 Uneixin peces que semblaven del tot impossible­s de combinar. Fa la tercera missa del dia amb suc de fruita. Escaire. 9 La roba de la llibertat. Palmeretes. Fill sense segones.

10 La persona que actua. Escrigui amb lletres grosses. 11 El primer de tots els romans. Opòssum. Banquet i festa pel primer aniversari de la Sara. 12 Això sembla extret d’una anotació de tres en ratlla. Oci. Groc fosc. 13 Aire sense vibració. Molt destacat. Sodi social. 14 Fas malbé una peça malllorqui­na. L’hora de la son entre els monjos. Venç el beisbolist­a.

 ??  ??

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain