La Vanguardia (1ª edición)

Carta a la tieta

-

La meva tieta de 90 anys té el cap una mica flonjo i s’oblida de qui són els contendent­s en les votacions del dia 21. Com que la tinc a 150 quilòmetre­s, li he enviat una carta.

Tieta, et faig cinc cèntims de les eleccions de dijous. Els últims anys la gent a favor de la independèn­cia ha augmentat molt, tant que el Govern de Catalunya va voler tirar endavant la independèn­cia. Això va fer enfadar molt en Rajoy de Madrid i, com que ell mana molt, ha fet fora el Govern de la Generalita­t i ha manat que s’ha d’elegir un govern nou.

S’ha de mirar què diuen els uns i els altres, però com que el tema principal és el de la independèn­cia, et dic a qui es pot votar i què diu cada partit: a favor hi ha Esquerra Republican­a, el de Junqueras, Junts Per Catalunya, que és el partit del Puigdemont, també un partit que es diu CUP. En contra, el Partit Popular, el de Rajoy, i un partit jove que es diu Ciutadans, que són cosins germans del de Rajoy. Enmig hi tenim dos partits que es proclamen d’esquerra: els socialiste­s de Catalunya, que diuen que ens hem d’entendre amb Espanya, i l’altre partit és Catalunya en Comú-Podem, el partit de la Colau, que diu que el millor és fer un referèndum i convèncer Madrid perquè el faci.

Bé, espero que aquest petit resum et pugui servir.

JOAN DE DÉU BATALLA PIQUER

Balaguer

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain