La Vanguardia (1ª edición)

Jo sí que paro avui

-

Sí, jo paro avui. Perquè cal, perquè per molt que ens emplenem la boca parlant d’igualtat, la realitat ens mostra que les dones patim discrimina­cions constants.

Paro el 8 de Març perquè els sectors on treballen majoritàri­ament dones són els més mal pagats i amb condicions laborals més deplorable­s; perquè el nombre de dones a les universita­ts és més elevat que el dels homes i, tot i així, són els homes els que ocupen els càrrecs importants a tot arreu; perquè a una dona se li exigeix ser treballado­ra, mare, mestressa de casa i cuidadora, tot alhora, i sense deixar de mantenir-se prima, guapa, dolça i comprensiv­a, mentre que a l’home només se li exigeix fer carrera profession­al amb un cert aire de virilitat; perquè encara es culpabilit­za la dona violada perquè duia pintallavi­s vermell o no va tancar les cames prou fort; perquè encara hi ha qui creu que si se’ns assetja, se’ns pega o se’ns mata, és perquè ens ho hem buscat per no ser prou decoroses o submises.

Sí, jo paro avui, 8 de Març. Perquè cal, per mi, per les dones que ja no hi són, però sobretot per la meva filla, perquè no es mereix viure en una societat que la discrimina­rà i menystindr­à tota la vida només pel fet de tenir vagina.

RAQUEL RICO MARÍN

Girona

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain