La Vanguardia (1ª edición)

Benvinguda celebració

-

Pocs anys com aquest s’havia començat a parlar amb tanta antelació del 8 de Març com a dia internacio­nal de la Dona o dia de la Dona Treballado­ra. Així doncs, s’han convocat ja de fa molts de dies vagues, s’han fet propostes d’activitats o s’han escrit manifestos, tots pensant en la reivindica­ció de la diada; mai no hi havia hagut tantes formes diferents de voler evidenciar que cal lluitar per la igualtat i pels drets de les dones encara no assolits.

M’agradaria de pensar que arribarà un any que aquesta diada s’haurà pogut convertir en una simple celebració pels drets adquirits a totes les societats; Aquests drets que ara i en massa llocs no hi són. Un any que no s’haurà de celebrar el dia de la Dona o de la Dona Treballado­ra, de la mateixa manera que ara no cal celebrar el dia de l’home o de l’home treballado­r.

De moment, però, res no és així. Per aquest motiu, benvingude­s siguin totes les formes respectuos­es de vetllar perquè la dona pugui viure sense cap condiciona­nt històric o social per la mera raó del seu sexe; ans al contrari, que visqui d’una forma plena gràcies al simple fet de ser dona com un altre ho pot fer perquè ha nascut home.

EULÀLIA I. RGUEZ. PITARQUE

Torroella de Montgrí

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain