La Vanguardia (1ª edición)

Sentim indefensió

-

El juliol del 2015 vàrem comprar una parcel·la per 150.000 euros més l’IVA (21%) i més l’impost d’actes jurídics documentat­s (1,5%). Tributs de la Generalita­t, al cap d’uns quants mesos, afirma que la parcel·la valia en realitat 358.257,92 euros. Un escàndol en tota regla.

Vàrem presentar recursos amb dues taxacions, amb un cost de 1.200 euros, i el procedimen­t ha acabat gairebé tres anys després. Accepten la taxació del tercer pèrit, de 209.941 euros, però com que supera en més d’un 20% el valor declarat, la taxació la paguem nosaltres. Hi ha 148.316,92 euros de diferència entre la taxació de l’Administra­ció i la que va acceptar.

Les meves conclusion­s són: primer, si ets pobre, no pots recórrer, perquè el procedimen­t ens ha costat més de 1.200 euros; segon, si la diferència entre el que has declarat i el valor “real comprovat” és superior al 20%, pagues tu la comprovaci­ó, mentre que si l’Administra­ció duplica el valor declarat, no passa res, i tercer, a sobre ens cobren interessos des del moment de la meritació de l’impost, quan el vàrem liquidar molt abans del venciment. Si l’Administra­ció triga tant a resoldre, nosaltres a més hem de pagar els interessos?

Això no hi ha independèn­cia que ho arregli. Tinc quatre fills i em penso molt seriosamen­t emigrar del país, pel futur que els nostres polítics ens estan deixant.

ANDRÉS MONTERO

Montgat

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain