La Vanguardia (1ª edición)

Sant Martí d’Empúries

-

Part de l’accés a la població de Sant Martí d’Empúries va estar tancat aquest divendres proppassat. Motiu: és el lloc escollit per un magnat nord-americà per casar-s’hi dissabte. Dos dies amb restriccio­ns d’entrada a un espai públic on venen molts turistes expressame­nt a visitar-lo i a passar unes hores o el dia, i que ara s’han trobat amb la sorpresa de no poder fer-ho.

Els dies d’estiu Sant Martí es veu ple de banyistes a la platja des de primera hora, i gent que recorre el conjunt històric, esmorza a les terrasses , dina o sopa; altres turistes van a visitar les ruïnes gregues i romanes i al Museu Arqueològi­c, i moltes persones fan, caminant, amb bici o corrent, el passeig cap a l’Escala. Un espai públic que es converteix en espai privat per uns dies per a sorpresa de visitants que ja han expressat el seu malestar, a més de veïns que no ho veuen bé.

Un poble que es converteix en propietat privada per unes hores. Diuen que els assistents importants del casament donaran publicitat al lloc. No n’hi cal. Aquest emplaçamen­t per on passo sovint sempre té visitants i és un lloc familiar i tranquil. Convertir-lo en una atracció de masses destruiria el seu encant. Fer aquest casament aquí ja li treu atractiu.

E.I. RODRÍGUEZ PITARQUE

Torroella de Montgrí

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain