La Vanguardia (1ª edición)

Salut i esport a l’estiu

-

El Pla Estratègic d’Esport Universita­ri de Catalunya (20132020) impulsat per la Secretaria General de l’Esport, el Consell Interunive­rsitari de Catalunya, i la col·laboració i implicació de totes les universita­ts catalanes, defensa potenciar una pràctica físico-esportiva formativa i saludable als membres de la comunitat università­ria, als estudiants i als ciutadans en general.

A partir de l’1 de juliol, Esports UB, que ja tancava els festius i alguns dies feiners de Nadal i Setmana Santa, tancarà tots els diumenges, i del 5 al 25 d’agost del

2019. Aquestes mesures són molt greus i suposen una falta de responsabi­litat moral envers la salut física i mental i la qualitat de vida de les persones. Hi ha persones que solament poden accedir a realitzar pràctiques físico-esportives saludables durant els caps de setmana i les vacances. La pràctica esportiva és un mitjà excel·lent per prevenir i tractar malalties, una via de relacions socials i una alternativ­a als estils de vida que són perjudicia­ls per a la salut.

Una mala praxi política tanca la porta a la interacció moral de salut, lleure i esport.

ISABEL REIRIZ PALACIOS

Barcelona

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain