La Vanguardia (1ª edición)

Torna la filosofia

-

Torna la filosofia als instituts. Una assignatur­a que havia estat apartada dels programes ara serà obligatòri­a durant els tres últims cursos, amb accent en els continguts ètics i també en la història de la filosofia.

Hi ha qui es pregunta per a què serveix. Els programes són per aconseguir un títol, en una societat que opta pel màxim benefici material, deixant a banda altres valors com els socials i culturals. No deu ser que la filosofia ens farà nosa?

No transcendi­m més enllà de les nostres necessitat­s més peremptòri­es. Nosaltres som el centre del món i el món, el centre de l’univers. Aquesta petitona esfera, una molècula de polsim en l’espai infinit, ho és tot per nosaltres i aquí s’acaba el bròquil, no donem per a més.

No es tracta de rememorar les classes de la sèrie Merlí. Veure la multitud d’actes programats a la Biennal de Pensament Ciutat Oberta de Barcelona ens dona pistes de cap a on va o hauria d’anar la nostra societat dins del món global en el qual estem inserits. L’assistènci­a de 20.000 persones és un èxit esclatant i un bon auguri que la nostra societat és viva i es compromet a pensar, perquè amb el pensament autònom i crític de tots nosaltres, especialme­nt dels joves, és com podrem aconseguir en el futur una Catalunya més democràtic­a, més solidària i més lliure. Pensem-hi!

JORDI LLEAL I GIRALT

Badalona

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain