La Vanguardia (1ª edición)

Tot viatjant amb tren

-

Molt sovint agafo un tren per anar a l’Empordà i no vull deixar de banda la riquesa que m’aporta la gent que trobo durant el trajecte. Trobo estudiants, treballado­rs, esportiste­s, jubilats... tot tipus de persones amb les quals provo d’establir conversa tot mirant de no incordiar-los. I no us podeu imaginar quin goig és per a mi veure tota aquesta gent quan t’explica coses sobre la seva vida, la seva feina i els seus petits o grans problemes de tota mena.

Els estudiants procuren deixar els mans lliures per parlar-me del que volen ser i fer i no cal dir com gaudeixo al sentir-los. Que bonic que és ser jove universita­ri i amb tanta il·lusió. Ara vull parlar dels que ja han acabat la carrera i tenen feina i com m’ho expliquen amb aquell orgull de la missió acomplerta”. De treballado­rs en trobo de tot tipus; molt sovint m’expliquen el que fan a la feina i com n’estan, de contents, de poder treballar en aquest temps de crisi. D’altres, amb les bicis penjades al seu lloc i dient-me que és ben bonic fer esport a primera hora del matí. Solen anar amb colla i contents ocupen el seu vagó. Dels jubilats en podria omplir tota la plana. Solen parlar dels fills, dels nets, de la feina que havien fet tota la vida i de com ara finalment gaudeixen de la seva llibertat tan merescuda.

Tal ha sigut l’experiènci­a coneixent gent de totes les edats i de diferents mentalitat­s que ho trobo fascinant. De fet, conformen la nostra societat, i com més varietat existeix, més obertura hi ha per a tothom.

Val a dir, també, que al mateix temps he hagut d’aprendre a ser més relativist­a respecte de realitats de la vida mateixa que a vegades podem donar massa fàcilment com a absolutes, tot esperant que la mirada a la vida m’impregni d’aquesta diversitat que no deixa de ser la font de tot enriquimen­t.

ANNA MARIA MUNTADA BATLLE

Granollers

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain