La Vanguardia (1ª edición)

Perplexita­t

-

Molts sentim perplexita­t a l’escoltar, un dia darrere l’altre, Pablo Casado del PP demanant l’aplicació d’un nou 155 perpetu i més sever per a Catalunya. Aquest senyor deu saber molt de dret i també de màsters, però sembla que no domina prou les matemàtiqu­es. Un 53% és sempre més que un 47%. Ho dic perquè el PP no para de recordar que els independen­tistes només tenen el 47% de vots. I és veritat, però sent així, com és que vol perjudicar la resta del 53% que no ho són?

Segur que molta d’aquesta gent, entre els quals hi haurà socialiste­s, comuns i també alguns populars i de Cs, se sent còmoda amb la seva autonomia actual i no vol que li treguin TV3, ni que canviïn el sistema educatiu, ni que tot es decideixi des de Madrid.

Trobo estranya aquesta insistènci­a, i més quan el PP només representa un 4% del total de vots. Sembla que ho fa perquè creu que això li dona més vots a la resta de l’Estat.

No ho sé, però en cas de seguir així pot arribar un moment en què el PP a Catalunya no tregui ni un sol escó. Ja sabem que el seu mentor, José María Aznar, demana el mateix, però crec que no té gaire sentit anar contra tota una comunitat quan ets una força tan minoritàri­a. No té cap altra proposta política per oferir als catalans més que el domini colonial?

DIONÍS LÓPEZ

Barcelona

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain