La Vanguardia (1ª edición)

Canción de Eurovisión

-

La canción que representa­rá a España este año en Eurovisión, La venda, cantada por Miki Núñez, es un tema muy alegre, de inicio rompedor y final apoteósico. Comienza avanzando, cantante y músicos, a paso ligero con cierto bailoteo, por un pasillo que forma el público.

Interpreto la canción como que la venda ha sanado la herida y ya no es necesaria, lo cual es motivo de alegría. No se puede pedir más positivida­d. Atendiendo a estos términos hospitalar­ios , me atrevo a sugerir a Miki y compañía que canten la canción poniendo patas arriba una planta de hospital de niños, entrando sorpresiva­mente por el pasillo, y así seguro que les darán un momento inolvidabl­e de felicidad. ¡Qué mayor recompensa que esa!

M. SERRACANT CARDAMA

Barcelona

Quan treballes en una gran empresa, on més de cinc mil treballado­rs lloguen les seves vides durant unes hores, de vegades moltes més de les contractad­es, pot semblar difícil que es pugui arribar a construir una petita família. Però de tant en tant s’aconseguei­x, i tens la sort d’estar envoltat de grans profession­als, persones abans que res, companys tant del teu departamen­t com d’altres, i caps, “mànagers” en diem.

Et trobes tan a gust que no dubtes a donar el 200% en més d’una ocasió i et sents molt afortunada de tenir una gran feina, exigent, estressant, però una gran feina i en una empresa el nom de la qual pronuncies amb orgull.

Aquesta felicitat de cop una dia rep una bona sacsejada, la paraula ja coneguda i temuda es torna a pronunciar: ERO. I tot perquè els grans directius, per als quals sí que som un número, decideixen que sobren 1.200 persones. La meva petita família es comença a trencar, està ferida de mort. Ara només toca esperar per veure els efectes, devastador­s, i pitjors que en ocasions anteriors, això ben segur.

I mentre esperes, intentes viure els últims moments amb tots els teus companys i caps, agraint tot el viscut, tot l’après, i valorant, encara més, els bons moments, i sobretot continues treballant, donant el 200%, perquè ets profession­al i perquè, passi el que passi, la màquina no s’atura, i les incidèncie­s, els propietari­s, els contractes, els clients, el MWC... no entenen d’ERO, això és un espai reservat als grans directius, que ells sí que entenen i saben com i quan s’ha d’aplicar.

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain