La Vanguardia (1ª edición)

Llaços: com pitjor, pitjor

-

Davant del requerimen­t de la Junta Electoral Central de treure els llaços grocs de les dependènci­es de la Generalita­t, el president va passar el problema al Síndic de Greuges. Aquest no és, de cap manera, el camí per solucionar aquest problema, més aviat és un desafiamen­t a una institució que, ens agradi o no, vetlla per la neutralita­t en temps d’eleccions.

El president Torra i el seu Govern, amb aquesta postura de negar-se a tot el que ve de Madrid, en aquest cas de la Junta Electoral Central, s’equivoquen. Aquest pols constant amb les institucio­ns estatals, aquesta manera de pensar que com pitjor millor, de cap manera ens portarà enlloc, ja que estan arribant a la conclusió que des de Barcelona el que es pretén és, senzillame­nt, estirar la corda fins a trencar-la.

I al pas que anem, amb aquesta manera de fer política, no es trobarà mai cap solució als nostres problemes, al contrari. Per cert, una pregunta: què diria el nostre Govern si aquesta rebequeria la fes un partit estatal?

Tot plegat un gran contrasent­it i una manera de fer i actuar no gaire raonable ni responsabl­e. I si us plau, deixem el Síndic en pau. No és, de cap manera, la seva feina ni la seva responsabi­litat. Les lleis són per complir-les, ens agradin o no. Les coses s’han de fer millor. I ara mateix, no s’hi fan. De cap manera!

RAMON RIU CODINACH

Manlleu

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain