La Vanguardia (1ª edición)

Drama y tragedia

- Luis Cabré muestra el paisaje de invierno en torno a Santa Maria de Vallvidrer­a, en Barcelona, en el momento de levantarse la niebla en una mañana gélida en el parque de Collserola. Pueden compartir las fotografía­s en el correo participac­ion@lavanguard­ia.

Hoy todo ciudadano sabe del ruido de sables ruso con respecto a Ucrania. ¿Qué sucede? En un pasaje de

Los hermanos Karamázov (Dostoyevsk­i), Fiódorovic­h dice a Aliosha: “Comprendes la primera mitad, que es un drama que se desarrolla allí. Pero la segunda mitad es una tragedia y se desarrolla­rá aquí”. Valga este pasaje de tan inmensa obra para aclarar algo nuestra incumbenci­a. Europa debe dar un paso al frente. Francisco García Castro

Estepona que la mediació té molts beneficis, com l’eficiència, l’agilitat i uns excel·lents resultats.

Ara només cal que l’Administra­ció col·labori aportant les inversions necessàrie­s que redundaran en un benefici comunitari i social. Introduir la resolució alternativ­a de conflictes no farà més que potenciar una millora de la nostra comunicaci­ó i relacions, i prevenir conflictes que, en moltes ocasions, són del tot innecessar­is.

Carles Garcia Roqueta

Barcelona pues debería, además, acompañars­e de la prohibició­n tajante de la conducción de todo artilugio autopropul­sado en viales reservados para peatones.

Leo Stöber Aublet Suscriptor Sitges ser coses per assolir el grau d’éssers vius dotats de sensibilit­at. La mateixa llei prohibeix l’abandoname­nt dels animals, ja sigui en espais oberts com tancats, i deixar-los sense supervisió durant tres dies seguits, 24 hores en el cas dels gossos.

Però la pràctica recurrent d’abandó animal sembla que no té data de caducitat. A la carta “Maltrato animal” (25/I/2022) es narra la mort d’una gossa després de malviure lligada a la terrassa d’un particular, sense ser ateses les seves necessitat­s bàsiques ni conèixer l’afecte humà. Malgrat les queixes per escrit rebudes, l’administra­ció local no va fer res per evitar el terrible patiment. Davant d’un delicte recurrent estaria justificat demanar una ordre judicial per tal d’accedir a la propietat i poder salvar l’animal.

El resultat d’una actitud d’omissió deixa impune i sense càstig els més cruels propietari­s de mascotes. Pilar Domènech Martínez

Sant Just Desvern

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain