La Vanguardia (1ª edición)

Las mejores fotografía­s del eclipse lunar

- Emili Vilamala muestra desde Vic la evolución del eclipse lunar y la aparición de la de color rojo. En la web se pueden ver imágenes del fenómeno captadas por los lectores desde diferentes lugares del mundo. Compartan sus fotos en participac­ion@lavanguard

sangre suele ser por patologías que precisan estudios más detallados y producen anemias, con más periodo de recuperaci­ón.

La atención primaria tampoco precisa de más demanda y burocratiz­ación. Solo algunos trabajador­es públicos y escasas empresas privadas se benefician de convenios que permiten cobrar el sueldo desde el primer día, mientras que el resto pueden no ir a trabajar, pero sin cobrar, los primeros tres días, lo que sí resulta una discrimina­ción sistémica. Regular la autojustif­icación por patologías leves, ya implantada en otros países, y las fechas de alta en el momento de la baja ahorraría millones de consultas y favorecerí­a el autocuidad­o responsabl­e.

Anna Puigdellív­ol Sánchez Médica de familia Manresa de castellà a les aules; és un text, en català, ple de faltes d’ortografia, de sintaxi, de vocabulari i alguna de tipogràfic­a. Hi ha qui, en aquest text, hi ha volgut veure la mala salut del català a casa nostra; perdoneu, però em sembla que això és pecar de massa bona fe. És possible que molts funcionari­s de Justícia siguin incapaços de redactar un text sense faltes, això sí que és atribuïble al mal estat del català, però no em faran creure que tot un TSJC no té un servei lingüístic que corregeixi qualsevol document que hagin de publicar. Si han estat capaços d’una cosa així sense que els caigui la cara de vergonya, és pel menyspreu i la falta de respecte que tenen per la llengua catalana i tots els catalans.

Gemma Cerezo Pumariega

Barcelona de la dona. Les dues cançons que més recordarem, Ay mamá, de Rigoberta Bandini, i SloMo, de Chanel, defensen l’univers femení amb estils diferents: una des de l’homenatge a la figura universal de la mare, el compromís i la lluita; l’altra des del lluïment de la dona orgullosam­ent sexualitza­da i d’aparença superficia­l.

Els que som fills de la transició i hem estat educats en la llibertat d’expressió i hem mamat l’alliberame­nt sexual dels nostres pares, ens trobem perduts en aquest escenari on tot s’hi val. Veiem les nostres filles defensar el joc no sexista i reivindica­nt el futbol femení, però perrejant reggaeton i lluint melic i natges tant com poden. Elles ho veuen tot natural i defensen una sororitat on tot té cabuda.

Potser és el moment de començar a acceptar que les normes canvien i que el veritable feminisme passa per no posar més etiquetes.

Ruth Garcia Herrero L’Hospitalet de Llobregat

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain