La Vanguardia (1ª edición)

Wall Street, al borde ya del mercado bajista tras siete semanas de caídas

- LALO AGUSTINA Barcel a

Ayer claudicó por momentos el S&P 500, el índice más representa­tivo de Wall Street, y ahora ya solo queda saber el momento en el que este índice y el Dow Jones se rindan. La bolsa de Estados Unidos cabalga ya en territorio bajista, aquel que, de acuerdo con los técnicos, afecta a un mercado que cae un 20% o más respecto al máximo anterior. El último mercado bajista se dio tras la declaració­n de la pandemia del coronaviru­s en el 2020.

En esa fase se encuentra desde hace semanas el Nasdaq, el primero en verse arrastrado por la incertidum­bre derivada de la inflación galopante, la subida de tipos de interés y la reasignaci­ón de activos por parte de los inversores ante el nuevo mapa global de riesgos.

El índice de las tecnológic­as cede ya un

29% desde mediados de noviembre. Ayer, para cerrar una pésima semana, llegó a perder un 3% –acabó cediendo solo un 0,3%–, ante la certeza de que a la Reserva Federal no le va a temblar el pulso con las subidas de tipos. La corrección, después de años de subidas sin fin es considerab­le y, según muchos expertos, hasta necesaria por la altura a la que habían llegado los precios de muchas acciones.

Pero el Nasdaq no está solo en su corrección. El S&P 500 acabó ayer plano, pero por momentos bordeó el mercado

Comissió de Control.

10è. Elecció de dos mutualiste­s per formar part de la Comissió de Prestacion­s Socials.

11è. Designació per l'Assemblea de tres mutualiste­s que signaran i aprovaran l'acta.

12è. Torn obert de paraules.

13è. A partir de les 18 hores, escrutini i proclamaci­ó de les cinc vocalies de la Junta Directiva de la mútua.

Per la Junta Directiva.

Notes: a. Els antecedent­s dels assumptes per tractar es troben a les oficines de la mútua a disposició de tots els mutualiste­s així com a la pàgina web de l'entitat, www.altermutua.com.

b. Podran formar part d'una candidatur­a col·legiada per optar a l'elecció com a membre de la Junta Directiva tots els mutualiste­s que estiguin al corrent de les seves obligacion­s amb la mútua i que acreditin a la data de la convocatòr­ia, un període mínim de permanènci­a de 12 mesos consecutiu­s des del seu ingrés a la mútua, o bé des del seu reingrés en cas de baixa. Les candidatur­es s'hauran de presentar per escrit i signades pels interessat­s a les oficines de la mútua abans de les 15 h del dia 10 de juny de 2022. El període de mandat de la candidatur­a elegida serà de 4 anys.

c. Les candidatur­es que optin per a ser membres de la Junta Directiva hauran de comptar amb persones que reuneixin les capacitats profession­als i d'idoneïtat suficient segons el que disposa la normativa vigent. A aquests efectes, cada candidatur­a haurà de comptar amb membres que, considerat­s bajista. En su caso, el máximo anterior data de principios de enero y el descenso acumulado es de casi el 19%. Para llegar a este punto ha sido preciso un declive constante. El índice registró ayer su séptima caída semanal para marcar la racha de pérdidas más larga desde que estalló la burbuja de las puntocom hace más de dos décadas. Será solo su cuarta racha de siete o más pérdidas

La estampida de los inversores se agudiza ante el alza de la inflación y los tipos de interés y el miedo a una recesión

Esemanales en el período posterior a la Segunda Guerra Mundial, según Bespoke Investment Group.

Por último, resiste el Dow Jones. Solo pierde un 15% desde los máximos del 4 de enero. En el mercado hay pocas dudas de que será el siguiente en caer en un país en el que cada vez más asoma el fantasma de una recesión.c en el seu conjunt, posseeixin coneixemen­ts i experiènci­a profession­al en, almenys, asseguranc­es i mercats financers, estratègie­s i models de negoci, sistema de govern, anàlisi financer i actuarial i marc regulatori. Cada candidatur­a haurà de ser avalada expressame­nt i per escrit per un mínim de vint-i-cinc mutualiste­s en actiu.

d. Els membres de la candidatur­a elegida, un vegada hagin pres possessió del seu càrrec, i en qualsevol cas en un termini no superior a 6 mesos des d'aquest moment, hauran de cursar un programa que garanteixi la seva formació i/o actualitza­ció de coneixemen­ts a les àrees assenyalad­es a l'ar ticle 38.3 de la Llei 20/2015, de 14 de juliol, d'ordenació, supervisió i solvència de les entitats assegurado­res i reassegura­dores.

e. Les delegacion­s de vot hauran d'ésser signades personalme­nt pels mutualiste­s, verificant amb la signatura que consta als arxius registrals de la mútua, fent constar el número de DNI (no s'admeten ni fotocopies ni faxos) i s'hauran de presentar a les oficines de la mútua abans de les 15 h del dia 17 de juny de 2022.

f. Els mutualiste­s adscrits a col·legis diferents del de Barcelona i que desitgin exercir el seu dret de participac­ió i vot a l'Assemblea General des de la demarcació del seu col·legi, ho hauran de comunicar a l'entitat abans del dia 15 de juny de 2022 per tal d'habilitar els correspone­nts mecanismes de participac­ió.

Barcelona, 18 de maig de 2022. – El president. José-Félix Alonso-Cuevillas Sayrol.

 ?? ENI / A ?? Un bróker en Wall Street, ayer
ENI / A Un bróker en Wall Street, ayer

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain