La Vanguardia (1ª edición)

El fons i la forma

-

En democràcia, totes les alternativ­es polítiques poden ser defensades amb el diàleg com a element principal i únic. Les idees, en un Estat democràtic, poden ser contrastad­es o bé al Parlament o bé al carrer, amb manifestac­ions pacifiques, com sempre han estat fins ara les Diades.

Puc entendre, segurament pels meus 80 anys, que les idees polítiques de la CUP són, en part, la conseqüènc­ia de la manca d’estadistes capaços d’entendre que el capitalism­e té moltes arestes i que cal cuidar-les totes. La principal és la de la preocupaci­ó per vèncer l’exclusió social d’una bona part de ciutadans.

Mai un demòcrata que vulgui defensar els interessos dels ciutadans més fràgils pot acceptar les accions de turismofòb­ia, expressada en forma de violència controlada per part d’Arran a un bus turístic. Cito la premsa estrangera, que denunciava “la situació de por que van viure els turistes per uns moments davant la possibilit­at que es tractés d’una acció terrorista”. Així segur que no es fan les coses, i la CUP s’ho ha de fer mirar si vol que el procés tiri endavant.

JOSEP MARTÍN I COLL Subscripto­r Sant Cugat del Vallès

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain