La Vanguardia (Català)

Els llimbs dels ‘Polseres’

Un gorg de les Planes d’hostoles, escenari oníric de la segona temporada de la sèrie

- GERARD BAGUÉ Girona

L’enigmàtica piscina de Polseres vermelles, un espai oníric on els nens que estaven entre la vida i la mort o anestesiat­s a la sala d’operacions podien parlar amb en Roc, un personatge que no es desperta del coma fins a l’últim episodi, serà a la nova temporada de la sèrie de TV3 el gorg de Santa Margarida, a les Planes d’Hostoles (Garrotxa).

El rodatge en aquest paratge idíl·lic, amb un salt d’aigua d’uns 14 metres que la sequera no ha aconseguit extingir, va tenir lloc el dimarts 14 d’agost amb la participac­ió dels joves actors Nil Cardoner (Roc), Joana Vilapuig (Cristina) i una nova incorporac­ió per a la segona temporada, la guanyadora del premi Gaudí a millor actriu secundària per Pa negre, Marina Comas. En algunes escenes les dues actrius travessave­n la gorga nedant, una de les més grosses del riu Brugent, i en d’altres es parlaven des de les roques de la riba.

El camp base es va instal·lar al pàrquing de l’empresa càrnia Pirene, a tocar de la carretera C-63, i el material indispensa­ble es va baixar fins al riu amb una camioneta, cedida per l’Ajuntament, a través d’una pista forestal boscada. Una tenda de campanya a tocar del gorg va servir com a zona de descans, maquillatg­e i càtering a primera línia. Els tècnics van quedar satisfets de l’indret, tot i que la fressa del saltant va dificultar que els ac- tors, situats a una certa distància, poguessin sentir les rèpliques dels diàlegs.

L’equip de localitzac­ió de la sèrie va contactar amb l’autor del blog http://gorguesgar­rotxa.

Al segle XIX s’hi van submergir unes campanes per evitar que els francesos les robessin per fondre-les

blogspot.com.es/, que té documentad­es més de 50 gorgues garrotxine­s amb fotografie­s i descripcio­ns. Finalment, es va decidir per la de Santa Margarida. Però qui més coneix el parat- ge és Joan Arnau, recopilado­r d’anècdotes i llegendes del riu Brugent. Durant la guerra del Francès, els veïns hi van submergir les campanes de la propera capella de Santa Maria per evitar que els francesos les robessin i les fonguessin per fer-ne bales. Diu la llegenda que les campanes no es van trobar mai més, però que quan l’aigua cau amb força, se sent un dring misteriós.

La notícia del rodatge, portat amb total secretisme, va arribar a oïda d’una quinzena de nens del poble que es van acostar al paratge. També es van colar al rodatge tres ciclistes intrèpids amb bicicleta tot terreny que es van entossudir a tirar-se a l’aigua. Finalment, aprofitant una pausa dels actors, es van poder refrescar.

El rodatge de la segona entrega de Polseres vermelles, la sèrie creada per Albert Espinosa i dirigida per Pau Freixas, va començar a primers de juliol, coincidint amb la reemissió d’Antena 3. Es preveu que la segona part arribi a TV3 al gener. No deixa de sorprendre arreu del món que una sèrie protagonit­zada per nens malalts, sotmesos a radioteràp­ia, amb els caps rapats o amb cames amputades, s’hagi convertit en un fenomen televisiu, al mateix temps que difon valors com l’amistat i la superació. La sèrie, que ha rebut molt bones crítiques i diversos guardons, ja ha estat adquirida per 13 cadenes de televisió i Steven Spielberg en prepara una adaptació per a la cadena ABC titulada The red band society.

 ?? RAMON ROURA ?? Un moment del rodatge de la segona temporada de Polseres vermelles, al gorg de Santa Margarida, a les Planes d’Hostoles
RAMON ROURA Un moment del rodatge de la segona temporada de Polseres vermelles, al gorg de Santa Margarida, a les Planes d’Hostoles
 ?? RAMON ROURA ?? Paratge idíl·lic. L’actriu Joana Vilapuig, que interpreta la Cristina, s’asseu en una de les roques del gorg de Santa Margarida mentre els tècnics es preparen per començar a filmar. El material es va baixar fins al riu per una pista forestal boscada....
RAMON ROURA Paratge idíl·lic. L’actriu Joana Vilapuig, que interpreta la Cristina, s’asseu en una de les roques del gorg de Santa Margarida mentre els tècnics es preparen per començar a filmar. El material es va baixar fins al riu per una pista forestal boscada....

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain