La Vanguardia (Català)

Els hi prenen dels dits

La immobiliàr­ia Corp ven pisos per valor de 105 milions d’euros el 2015

- ROSA SALVADOR Barcelona family offices

La immobiliàr­ia Corp tanca el 2015 amb nou promocions en marxa, amb 758 habitatges, i pisos venuts per valor de 105 milions d’euros. Tot un èxit, va explicar el seu conseller delegat, Fernando Cirera, per a una firma que va néixer el 2008, just quan l’esclat de la bombolla immobiliàr­ia va portar a la fallida la majoria de les immobiliàr­ies del país. “Els fundadors, Pedro Molina i Pau Castro, es van adonar que hi continuava havent compradors, sempre que els preus fossin correctes i poguessin fer que el seu habitatge fos únic, personalit­zant-lo”, va assenyalar Cirera. I aquesta filosofia no només va permetre a la companyia eludir la crisi sinó que l’ha convertit en una de les més actives en aquests moments a l’àrea metropolit­ana. “El perfil del comprador d’habitatge ha canviat amb la crisi i nosaltres hem sabut adaptarnos”, assenyala Cirera.

Corp, precisamen­t, ha fet dels compradors dels seus pisos una de les seves millors bases de màrqueting: la firma publicita àmpliament l’inici de les seves promocions i quan inicia la venda desenes de compradors fan cua per assegurar-se que poden comprar el pis que els agrada. Així, la firma ha arribat a vendre una promoció al carrer Entença de Barcelona, o a Sant Feliu, en menys d’una setmana. “La clau és sortir al preu adequat per a

La immobiliàr­ia crea quatre societats amb inversors per accelerar l’inici de noves promocions

uns compradors potencials que han perdut molt poder adquisitiu amb la crisi”, explica Cirera.

El grup Corp ocupa ara 83 persones, que coordinen les promocions que ja comerciali­tzen a Alella, l’Hospitalet de Llobregat, Abrera, Sabadell i Bar- celona, amb un total de 758 habitatges. La firma té en fase de projecte tres promocions més a Sant Boi, Arenys de Mar i Molins de Rei i està negociant la compra d’altres solars a l’àrea de Barcelona. A més, construeix­en per a Altamira un edifici emblemàtic a la nova Diagonal, a la zona del 22@. “Allà som promotors delegats. Estem còmodes, però preferim gestionar els nostres propis projectes”, assenyala Cirera. Per això, per tenir més capacitat financera per comprar sòl i créixer sense deute bancari, Corp ha creat quatre societats conjuntes amb

locals. “Alguns inversors que es van quedar enganxats amb la crisi han tornat al sector, per la confiança que els dóna el nostre projecte”, assenyala.

Corp ha comerciali­tzat aquest any habitatges per valor de 105 milions d’euros, i preveu vendes l’any que ve per valor de 174 milions. La facturació de l’empresa és inferior (de 75 i 58 milions, respectiva­ment) perquè comptabili­tza la venda quan l’habitatge s’escriptura, generalmen­t un any després de realitzar-se la venda i que comenci a pagar el client.

 ?? INMA SAINZ DE BARANDA ?? Fernando Cirera, conseller delegat de la immobiliàr­ia Corp
INMA SAINZ DE BARANDA Fernando Cirera, conseller delegat de la immobiliàr­ia Corp

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain