La Vanguardia (Català)

Stephen Curry

Curry fa un nou rècord de triples en el triomf de Golden State contra New Orleans

- ALFRED BELLOSTAS Barcelona

JUGADOR DE L’NBA

Pocs esportiste­s tenen tanta facilitat per superar-se a si mateixos com Stephen Curry (28), que va elevar a 13 el rècord de triples en un partit de l’NBA després d’haver fallat deu llançament­s des dels 7,25 en el seu partit anterior.

Parlar de Stephen Curry és fer-ho d’un dels noms més populars de l’NBA avui dia. En l’última votació per elegir l’MVP de la temporada (2015-2016) va arrasar amb 1.310 punts superant Kawhi Leonard (634) i LeBron James (631) i va aconseguir per segona vegada consecutiv­a el trofeu. Però es va quedar sense l’anell, que va guanyar Cleveland a Golden State en el setè i últim partit de la final després que els Warriors establissi­n amb 73-9 un nou rècord de victòries en la història de l’NBA. Després de l’enorme decepció, la situació del conjunt californià era ben diferent en l’inici del nou curs, ja que va perdre dos dels sis partits disputats abans d’enfrontar-se a New Orleans, perquè en l’últim matx, amb derrota davant Los Angeles Lakers per 117-97, el base dels Warriors va fallar els deu triples que va llançar malgrat ser un consumat especialis­ta des dels 7,25 m. El segon millor de la història segons les estadístiq­ues, amb un total del 1.638 en vuit temporades i un percentatg­e d’encert del 44%, tan sols superat pel seu actual entrenador, Steve Kerr, que va assolir el 45,4% i va arribar al 52,4% el 1995, precisamen­t l’any anterior a aconseguir els tres títols consecutiu­s amb els Chicago Bulls.

Després d’aquest 0 inaudit, Curry va respondre amb tretze triples en la victòria contra New Orleans (116-106) per establir una nova marca a l’NBA, superant els dotze (12/16) que ell mateix havia aconseguit en un partit igual com Kobe Bryant (12/18) i Donyell Marshall (12/19). Tot i que aquest últim va estar durant cinc anys a Golden State, el registre el va aconseguir el 2005, quan estava a Toronto. “Tot ha tornat a la normalitat”, va explicar amb humilitat Curry després de la seva exhibició, que va arribar amb un sensaciona­l percentatg­e del 76,2% havent encertat 13 dels 17 triples que va llançar. “He tingut un toc de canell perfecte després dels errors dels últims partits”, va comentar l’estrella dels Warriors, que va aconseguir 46 punts –la millor marca de la temporada–,

STEVE KERR “Així és com reacciona l’Stephen després d’un mal partit”, va comentar el seu entrenador

5 rebots i 5 assistènci­es decisius en la cinquena victòria de la temporada de Golden State, segon equip en aquest moment del Pacífic amb 5-2 al darrere de Los Angeles Clippers (6-1).

“Així és com reacciona l’Stephen després d’un mal partit”, va comentar el seu entrenador, convençut de la reacció del jugador, que es va mentalitza­r immediatam­ent per tornar a ser gairebé infal·lible després de la sèrie decebedora contra els Lakers. No en va, abans que arribés aquell dia per a l’oblit, Curry havia anotat almenys un triple durant 157 partits. “Em vaig proposar recuperar el meu ritme i tornar a encertar. Per això vaig treballar amb Bruce Fraser –entrenador ajudant–, que em va ajudar molt”, va dir.

La victòria contra New Orleans no té més valor, perquè els Pelicans han perdut els set partits disputats, però sí que pot suposar un punt d’inflexió per a Stephen Curry, amb una exhibició que va amagar el bon paper d’altres jugadors de Golden State. És el cas de Klay Thompson, que va anotar 24 punts, i Kevin Durant (22).

 ??  ??
 ?? EZRA SHAW / AFP ?? El públic de l’Oracle Arena va embogir amb la gesta del seu ídol, culminada a dos minuts del final
EZRA SHAW / AFP El públic de l’Oracle Arena va embogir amb la gesta del seu ídol, culminada a dos minuts del final

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain