La Vanguardia (Català)

La flora i la fauna autòctones protagonit­zen ‘¡Qué animal!’ a La 2

- Redacció

La flora i la fauna autòctones tornen a tenir un espai a La 2. La cadena estrena avui a les set del vespre ¡Qué animal!, una nova sèrie documental produïda per RTVE en la qual la biòloga Evelyn Segura es desplaça als racons més icònics d’Espanya per descobrir els misteris que amaga la naturalesa. Cada capítol de la sèrie, dirigida per Judith Fernández i Carme Nicolás, compara l’habilitat d’una de les espècies protagonis­tes amb la d’un personatge famós, a més d’explicar els èxits més recents de la ciència, fer experiment­s i descobrir mites i llegendes de l’entorn natural.

Fernández destaca la importànci­a de mostrar la fauna i la flora autòctones: “Estem acostumats a veure documental­s d’altres països, però a ¡Qué animal! coneixerem coses increïbles d’animals tan comuns com el cargol, el tauró camús o la libèl·lula”. Per la seva banda, Segura afegeix que la sèrie mostra la “diversitat geogràfica del país” i la seva “varietat d’hàbitats: el medi marí, els boscos (fagedes i boscos de ribera), la muntanya, la devesa, els sistemes deltaics i el desert”.

El primer capíol de la temporada recorre la selva d’Irati, a Navarra. Es tracta del segon bosc de faigs i avets més extens i més ben conservat d’Europa, una immensa taca forestal d’unes 17.000 hectàrees en un estat gairebé verge. Segura explicarà històries dels animals que hi viuen, com ara per què el mussol és capaç de girar el cap 270 graus sense trencar-se el coll o per què es considera els esquirols uns fòssils vivents. A més, es revelarà per què el cervell del picot resta indemne malgrat que pot repicar l’escorça d’un arbre fins a 20 vegades per segon. La presentado­ra desafiarà el bailaor Rafael Amargo a emular amb el seu zapateado aquesta velocitat.

Les pròximes setmanes ¡Qué animal! visitarà altres racons naturals del país per mostrar les plantes i animals que hi viuen: els Picos de Europa, les illes Medes, Fragas do Eume, el delta de l’Ebre, el desert de Tabernas, Monfragüe i Ordesa. A més, altres cares conegudes passaran pel programa per mostrar les seves habilitats i comparar-les amb les d’alguns animals: Mònica López, Carme Ruscalleda, Ona Carbonell o Lluís Llongueras.

 ?? RTVE ?? La biòloga Evelyn Segura en un moment del rodatge
RTVE La biòloga Evelyn Segura en un moment del rodatge

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain