La Vanguardia (Català)

Un ciberatac roba dades de 143 milions de clients

- Europa Press ATLANTA

Equifax va reconèixer ahir que va patir un atac informàtic que va exposar les dades personals de més de 143 milions de clients als Estats Units, a causa que un grup de ciberdelin­qüents va accedir sense autoritzac­ió als seus sistemes entre mitjans de maig i juliol d’aquest any. La informació que van robar els hackers inclou noms, números de la Seguretat Social, dates de naixement, direccions i números de carnet de conduir. A més, es va accedir a les dades de targetes de crèdit d’aproximada­ment 209.000 consumidor­s residents als Estats Units. L’atac també va afectar residents al Regne Unit i el Canadà.

Equifax va descobrir un accés no autoritzat a la base de dades el 29 de juliol passat, moment en què va actuar per aturar la intrusió, però ha estat ara quan ha conegut els efectes del ciberatac, després d’haver contractat una companyia independen­t de seguretat a la xarxa perquè en determinés l’impacte. El conseller delegat de l’empresa, Richard F. Smith, va assenyalar que afrontar els riscos de cibersegur­etat “és una lluita diària” que no finalitza amb “arreglar el problema i girar full”.

“Malgrat que hem fet inversions importants en la seguretat de dades, reconeixem que hem de fer-ne més i així ho farem”, va afirmar. Com a conseqüènc­ia de l’atac, els títols de la companyia es desplomave­n al voltant d’un 14% a la Borsa de Nova York.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain