Capital Cell canvia la borsa per les criptodivises
La plataforma prepara una ICO de fins a 20 milions
Capital Cell, la plataforma de crowdfunding especialitzada en finançar noves empreses al sector de les ciències de la vida, tenia previst per a aquest 2018 una possible sortida a cotitzar a un mercat borsari (segons expliquen, estava dubtant entre el MAB o l’AIM de Londres), però ha canviat de plans: “Fa sis mesos que estem estudiant la tecnologia blockchain i hem vist clar que els nostres objectius els aconseguirem millor amb una ICO (initial coin offering)”, explica Daniel Oliver, fundador i conseller delegat de Capital Cell.
Capital Cell va ser creada el 2015 i opera de forma regulada des de Barcelona i Londres. El 2017 va facilitar vuit campanyes de finançament amb les quals es van aconseguir 3,49 milions d’euros. Aquest 2018 porten quatre operacions amb 2,43 milions, explica Oliver. Entre les empreses que han acudit a la plataforma per finançar-se hi ha Cebiotex, iProteos, Bionure, MJN Neuroserveis o Vytrus Biotech.
Capital Cell España és una filial 100% de Capital Cell UK, que al seu torn és propietat de Daniel Oliver (23,5%) i Mireia Florensa (19%), els inversors Jordi Riulas i Joan Marcos (5,75% cada un); vuit business angels britànics tenen un 17% (entre ells, Ian Tomlinson, ex GlaxoSmithKline) i diversos petits inversors espanyols i el sindicat d’inversors de crowdfunding CC Invest, liderat per Xavier Castells (Inkemia), compten amb un 21%.
Amb l’objectiu de preparar l’operació en criptodivises i per reforçar el negoci al Regne Unit, Capital Cell posa en marxa aquesta setmana una nova ronda d’inversió amb la que espera captar aquest mes de maig entre 700.000 i 1.100.000 euros, explica Oliver; la companyia s’ha valorat en 5,5 milions. Entre Castells i l’European Investment Fund, ja tenen 400.000 euros assegurats.
“A Espanya estem a punt de registrar beneficis, però al Regne Unit volem créixer més ràpid i posar tot el grup en positiu”, afegeix. La companyia vol organitzar la prevenda de l’ICO, si és possible, abans de l’estiu. “Volem aconseguir un mínim de cinc milions d’euros i un màxim de 20 milions, i la meitat es destinarà a una reserva de liquiditat”, diu Oliver. Estan estudiant el millor país on realitzar-la. “Podria ser Estònia, encara que altres països s’estan posicionant positivament en criptodivises, com França”. La nova criptodivisa serà de utility (no security, que són les equivalents a accions del capital). Apunten que la nova criptodivisa, denominada cell, permetrà accedir a un rang més ampli d’inversors i de mercats més llunyans. “És un sistema més global, més simple i més potent”, assegura Oliver. “El blockchain no substituirà al món del capital d’un dia per a l’altre, però si d’entrada ja ens permet estalviar-nos alguna cosa de burocràcia i paperassa en les operacions, ja valdrà la pena”.
A la seva plataforma s’han finançat Cebiotex, Proteos, Bionure o Vytrus, entre d’altres