La Vanguardia (Català-1ª edició)

Rubalcaba evita el conflicte català i ataca Rajoy per les retallades

- BARCELONA Redacció

El president del Govern espanyol, Mariano Rajoy, i el líder del PSOE, Alfredo Pérez Rubalcaba, van parlar per telèfon després del pas d’Artur Mas pel palau de la Moncloa. I segons Rajoy, part de la seva pretesa tranquil·litat després del fracàs de la reunió és que el secretari general del PSOE i ell pensen “el mateix” sobre la proposta de pacte fiscal per a Catalunya. Rajoy i Rubalcaba també van coincidir ahir amb les seves agendes a Galícia, tot i que les seves estratègie­s per afrontar en públic la qüestió catalana es van evidenciar diferents. A A Coruña, el líder del PSOE va evitar a tothora referir-se a la crisi oberta entre l’Estat i la Generalita­t. No ho fa des que dimecres, la vigília de la reunió entre Mas i Rajoy, en la sessió del control al Govern, en què va demanar diàleg “per buscar solucions entre les veus altes dels separatist­es i els crits dels separadors”.

Els socialiste­s han optat per la discreció sobre la qüestió catalana i ahir el líder de l’oposició va preferir centrar el seu discurs en les retallades dutes a terme pel PP, i va advertir els gallecs: “Agafeu-vos els mascles si el PP veu validada la seva política a Galícia”. L’objectiu d’ahir de Rubalcaba era remuntar l’ànim dels socialiste­s gallecs després de la detenció de l’alcalde d’Ourense, que declarava a la mateixa hora davant del jutge per un presumpte delicte de tràfic d’influèncie­s.

Rubalcaba va acompanyar a A Coruña el candidat socialista a la presidènci­a de la Xunta, Pachi Vázquez, en la presentaci­ó de les llistes per aquesta província, que encapçala l’exministre de Justícia Francisco Caamaño. En la seva intervenci­ó, va afirmar que la

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain