La Vanguardia (Català-1ª edició)

Seixanta ferits en una batalla campal entre joves i policies a Madrid

Unes mil persones van participar en els aldarulls, que van durar quatre hores

- MADRID Agències i redacció

Un miler de persones es van embrancar ahir a la matinada en una batalla campal que es va allargar durant més de quatre hores entre joves i policies a Madrid. Els aldarulls van acabar amb onze detinguts i almenys seixanta ferits, que va ser el nombre de persones que va atendre el Servei d’Assistènci­a Municipal d’Urgència i Rescat (Samur) de l’Ajuntament de Madrid. Vint dels ferits són policies.

La batalla va començar al voltant de la mitjanit a la zona d’entrada del festival MTV Beach Madrid que se celebrava a l’esplanada del pont del Rei. Tot i que l’entrada era gratuïta, a partir del moment en què l’aforament va quedar complet es va impedir l’accés al festival als qui van arribar més tard.

Mentre algunes persones van acceptar que no hi podien entrar, d’altres es van intentar colar al recinte i alguns van començar a llançar ampolles. La policia municipal desplaçada al lloc va respondre al llançament d’ampolles amb trets de pilotes de

L’enfrontame­nt va començar quan alguns joves es van intentar colar en el festival MTV Beach Madrid

goma, fet que va elevar encara més la tensió.

A partir d’aquí van començar les persecucio­ns, alguns grups de joves van començar a incendiar contenidor­s d’escombrari­es i van destrossar diversos vehicles estacionat­s a la zona. Alguns dels con- tenidors en flames es van utilitzar com a barricades per obstaculit­zar el pas dels policies, mentre els disturbis s’estenien per diversos carrers de la zona. Els vehicles de bombers que van arribar al lloc dels enfrontame­nts per apagar les flames van ser rebuts a cop d’ampolla. A Twitter, els enfrontame­nts es van convertir durant la nit de dissabte a diumenge en trending topic a Espanya. Els tuits descrivien escenes de tensió amb càrregues policials, persecucio­ns, llançament­s d’ampolles i contenidor­s en flames.

L’esdevenime­nt no va passar inadvertit per les agències de notícies internacio­nals Associated Press i Agence France Presse, que segueixen amb atenció la situació de descontent­ament social que viu Espanya i que es van fer ressò dels aldarulls. La majoria de persones ateses pel Samur tenien ferides lleus. Malgrat això, a deu d’elles –dues de les quals són policies– les van haver de traslladar a centres hospitalar­is a causa de ferides de més considerac­ió. No s’ha informat que cap d’aquests ferits sigui greu ni que cap afectat s’hagi hagut de quedar ingressat.

El sindicat de la policia municipal de Madrid va denunciar ahir la falta de mitjans per enfrontar-se a la situació. Segons el sindicat, el dispositiu de seguretat per al festival MTV Beach Madrid només comptava amb vuit agents de la guàrdia urbana. Quan va començar el conflicte i es va demanar l’ajuda dels antiavalot­s de la Policia Nacional, no hi van acudir. Sí que van arribar les cinc unitats antiavalot­s de la policia local.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain