La Vanguardia (Català-1ª edició)

Caterina, Caterina...

-

Això de ser princesa cada cop és més difícil. Els nous temps no encaixen gaire amb els vells costums ni amb les maneres de les generacion­s més joves. L’última adquisició de les cases reials és la princesa Caterina, duquessa de Cambridge, casada amb el príncep Guillem i cridada a ser la successora de Diana de Gal·les. Aquests darrers dies Caterina ha estat protagonis­ta per la seva reeixida gira per antigues colònies angleses d’Àsia i el Pacífic, en què ha desplegat el seu encant i un vestuari adequat i pensat per a cada ocasió.

El viatge ha quedat eclipsat per l’aparició, en dues revistes de França i Itàlia, d’unes fotos de la jove mentre prenia el sol en topless, a la terrassa d’una casa durant unes vacances a França. Unes imatges que s’han completat aquests dies amb la publicació en una revista danesa d’altres fotos en què Caterina apareix

EXTRAMURS nua mentre es canvia de banyador.

Els advocats dels ducs de Cambridge es van posar en marxa per impedir-ne la difusió mentre els encarregat­s de premsa de Buckingham Palace apel·laven al fantasma de Diana per demanar als periodiste­s que deixessin Caterina en pau.

Els advocats i cortesans

Les princeses no es poden permetre fer en privat el que no vulguin que sigui públic

fan la seva feina, que no és altra que protegir les persones reals, igual que els paparazzis, que persegueix­en les princeses des que van deixar la protecció dels murs de palau per gaudir dels plaers de la vida mundana.

Primer van enganxar Paola de Bèlgica, casada, co- quetejant amb un comte italofranc­ès a les platges de Sardenya; després van perseguir Carolina de Mònaco en les seves escapades a París, i finalment van arribar als temps de Lady Di, que durant tota la seva curta vida va mantenir una relació d’amor-odi amb els fotògrafs.

Les princeses s’han convertit en celebritat­s perquè les monarquies necessiten estrelles mediàtique­s, però aquest nou escenari no està fet per a persones que se suposa que tenen vides exemplars. A una actriu o cantant, i més en aquests moments de provocacio­ns i escàndols, fins i tot li pot convenir que la pesquin nua, però una princesa no s’ho pot permetre. No perquè sigui una immoralita­t, que no ho és, sinó perquè en els temps que corren, les princeses no poden fer en privat res del que no vulguin que sigui públic. Aquest és el peatge que han de pagar, i si no els agrada, ja ho saben...

 ?? TONY PRCEVICH / AFP ?? Guillem i Caterina, dimecres passat a l’illa de Tuvalu
TONY PRCEVICH / AFP Guillem i Caterina, dimecres passat a l’illa de Tuvalu

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain