La Vanguardia (Català-1ª edició)

Ntonio Banderas

Sos amics california­ns, un celler al Priorat

-

rat i una altra part per la DO Montsant.

A partir del 2005, el projecte va créixer amb la incorporac­ió de més amics, com el carismàtic actor. I el 2010, set anys després, el celler estava acabat. La producció és limitada i la intenció de Clos Pissarra no és comerciali­tzar les ampolles. La veritat és que no hi ha gaire gent que les hagi vist. Ni a la vinoteca més ben proveïda del Priorat (Aguiló, Banderas visita quan els compromiso­s l’hi permeten però amb tanta discreció que ha passat pràcticame­nt inadvertit a la comarca, està ubicat als afores de Falset. En aquest municipi (de poc més de 2.500 habitants), el celler disposa de diverses hectàrees de terreny, malgrat que, per elaborar els vins, també compren raïm d’altres finques, algunes amb vinyes centenàrie­s, de la resta de la comarca. a Falset) tenen vins de Clos Pissarra.

Per tastar-ne una ampolla sense ser amic d’un dels socis de Clos Pissarra només hi ha una opció: desplaçar-se a San Francisco i reservar taula al Piperade. A la carta de vins d’aquest restaurant (amb més de 200 referèncie­s de vins espanyols, francesos i california­ns) figura el Clos Pissarra de garnatxa blanca (2010) i el Clos Pissarra (garnatxa i cabernet sauvignon, 2008). A la mateixa carta, però a l’apartat de “reserves dels propietari­s” hi ha dos Clos Pissarra més: La Vinyeta (carinyena i garnatxa, 2006) i El Riu, un monovariet­al de carinyena de l’any 2006.

El celler Clos Pissarra, que

Antonio Banderas, que s’ha convertit en Picasso aquest estiu per rodar 33 días sota les ordres de Carlos Saura i amb Gwyneth Paltrow (que interpreta la fotògrafa Dora Maar), va engegar l’aventura prioratina abans de comprar la meitat dels cellers Anta, a Villalba de Duero. A la zona del Priorat comparteix afició amb altres actors o celebritie­s que durant els últims anys (alguns dècades) han invertit en vinyes, com Gerard Depardieu i Lluís Llach a Porrera, Sergi Ferrer-Salat (Falset) o Joan Manel Serrat (a la Morera de Montsant), tot i que el celler d’aquest cantautor fa uns quants mesos que té col·locat el cartell d’“es ven”.

 ?? GUSTAVO CABALLERO / GETTY IMAGES ??
GUSTAVO CABALLERO / GETTY IMAGES
 ??  ?? Discreció. L’objectiu de Clos Pissarra no és la quantitat ni la venda. La producció d’aquest vi DO Montsant és molt limitada i es redueix a cercles íntims dels propietari­s i a la carta del restaurant Piperade
Discreció. L’objectiu de Clos Pissarra no és la quantitat ni la venda. La producció d’aquest vi DO Montsant és molt limitada i es redueix a cercles íntims dels propietari­s i a la carta del restaurant Piperade

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain