La Vanguardia (Català-1ª edició)

Festa de la cervesa passada per aigua

-

Una forta pluja va acompanyar l’alcalde de Munic, Christian Ude, quan amb el crit d’O’zapft (“Està obert”) va encaixar a maçades l’aixeta al primer barril de cervesa i va donar per inaugurada, ahir dissabte al migdia, l’Oktoberfes­t de Munic, la festa cervesera més popular i tradiciona­l del món.

Fins diumenge vinent, 7 d’octubre, la ciutat alemanya, capital de l’Estat federat de Baviera, espera l’arribada d’uns set milions de visitants al recinte de la Wiesn, que és com es coneix popularmen­t la Theresienw­iese o prat de Santa Teresa, recinte on té lloc la festa. Les xifres d’aquesta trobada maregen: el consum mínim estimat de cervesa és de 6,5 milions de litres, que s’acompanyar­an de 30.000 quilos de peix, 330.000 salsitxes i prop de 80.000 litres de vi. El preu de la Mass o gerra de cervesa d’un litre se situa entorn dels 9,20 euros, que, multiplica­ts pels milions de litres que es consumiran, dóna una xifra de recaptació de més de 60 milions, només en cervesa.

En la 179a edició d’aquesta festa, que va néixer el 1810 amb motiu del matrimoni entre el príncep Lluís I de Baviera i Teresa de SaxòniaHil­dburghause­n, no s’esperen grans novetats, excepte en les activitats dirigides als nens. Els envelats de la Wiesn estaran un any més plens de gent d’arreu del món, cantant i bevent mentre cambreres amb escots pronunciat­s, d’acord amb el vestit tradiciona­l bavarès, s’obren pas portant fins a una dotzena de gerres plenes a vessar. / Redacció

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain