La Vanguardia (Català-1ª edició)

Ben Affleck i Maribel Verdú, bons i bonics

Ovacions per a ‘Blancaniev­es’ i ‘Argo’ a Sant Sebastià

- PEDRO VALLÍN

Sant Sebastià

Això no podia començar millor. Blancaniev­es, del bilbaí Pablo Berger, primera pel·lícula a concurs en aquesta 60a edició del Festival de Cinema de Sant Sebastià, es va emportar una ovació rotunda i de passada va omplir el Kursaal de bellesa, de la cinematogr­àfica, i de l’altra, també. Maribel Verdú, Macarena García, Sofía Oria i Ángela Molina, elenc de la bonica marcianada de Pablo Berger – Blancaniev­es muda però simfònica, plena de toros, copla i misèria–, van atreure totes les mirades després de la més que reeixida projecció d’aquesta reinvenció del conte clàssic les ambicions estètica i narrativa de la qual converteix­en The artist –la proximitat temporal de la qual, mal que li pesi a Berger, i consta que li pesa, la convertirà en inevitable referència– en un simple tot i que feliç exercici d’homenatge recreatiu.

Maribel Verdú, d’actualitat per la biografia acabada de publicar, crea aquí una madrastra dolentíssi­ma –infermera que sedueix un torero que acaba de rebre una cornada, ja saben com qui–, cap de cartell d’aquesta insòlita producció. La seva posició l’obliga a fer-se amb les dues madrastres recents, Charlize Theron i Julia Roberts, duta a l’univers mític de la vilesa. “Per mi ha estat un plaer. Acostumada a fer de pobre, amb pocs recursos... Què t’haig de dir, la Guerra Civil, xal, botes de borrec... De sobte, dies i dies, vinga proves... Em van fer 18 de vestits i tocats, i perruques i maquillatg­e”, explicava al periodista Mateo Sancho, de Efe, minuts després de la roda de premsa. I sobre la seva exhibició de maldat: “Perdona? Aprofundim­ent psicològic? No. Treball per divertir-me, per gaudir”.

Completava la secció oficial, encara que fos de concurs, en aquesta enlluernad­ora arrencada de Zinemaldia, Argo, dirigida i protagonit­zada per Ben Affleck, un altre guapo, gendre model i

L’actor va desmentir els rumors sobre la seva tornada a l’univers de les adaptacion­s de superheroi­s

avesat cineasta. Argo rep el seu nom d’una operació secreta de la CIA durant la crisi dels ostatges de Teheran (1979-1981), de l’existència de la qual no se’n va saber res fins que el govern Clinton va desclassif­icar els papers. Simpàtic i perspicaç, Affleck no va tenir problema a desmentir els rumors que el situaven en la futura producció sobre la Lliga de la Justícia o en una seqüela de Daredevil basada en el còmic Born again, de Frank Miller. Sobre això va admetre que “quan t’has estampat contra una paret, convé deixar pas a un altre” –en al·lusió al desastre crític i financer que va ser Daredevil–. Hi ha produccion­s, va explicar, que triguen tant a posar-se dretes que donen temps perquè s’especuli sobre molts noms. “M’afalaga que es digui això, perquè significa que algú pensa que puc fer aquest paper i això és bo. De fet, escriviu sisplau que sono per a El padrino 5”, va suplicar Affleck, el nom del qual ja sona per a una possible cinquena part d’El padrí.

 ?? CARLOS R. ÁLVAREZ ?? Macarena García vol mossegar la poma enverinada que li ofereix Maribel Verdú, ahir a Sant Sebastià
CARLOS R. ÁLVAREZ Macarena García vol mossegar la poma enverinada que li ofereix Maribel Verdú, ahir a Sant Sebastià
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain