La Vanguardia (Català-1ª edició)

Blogaire de moda: passió convertida en professió

Aida Domenech és un dels referents de moda a Espanya

-

que ens enviaven les marques s’esgotaven a les botigues, vam creure que era just negociar. Al cap i a la fi, és la nostra feina. Quan no assisteixo a esdevenime­nts que organitzen les marques, he d’actualitza­r el blog o trastejar per internet a la recerca d’inspiració”.

Aida ja tenia experiènci­a en les plataforme­s en línia perquè feia temps que ja utilitzava Fotolog, una eina d’internet en la qual penjava fotos sobre les últimes tendències o mostrava imatges d’algun dels seus looks. Eren els articles relacio-

“Quan vam veure la projecció que teníem, vam pensar que era just negociar amb les marques”

nats amb això últim els que més triomfaven, i arribava a rebre 3.000 visites al dia, tot un èxit en aquell temps. Veia com el nombre de seguidors anava creixent i es va animar a crear el seu propi blog només de moda, prenent com a referència una coneguda blogaire espanyola, Gala González, i una altra de nord-americana, Cory Kennedy.

“Sóc jo qui m’ocupo d’actualitza­r el blog. És clar que si ho escrigués una altra persona no tindria sentit. Al cap i a la fi, es crea un vincle amb els teus seguidors que es trencaria si no et mostressis com ets”, assegura Aida. Tot i que reconeix que ha hagut d’anar adequant el seu lloc web amb el temps, adaptant els seus looks a les tendències de cada moment, continua sense perdre el seu estil, que es caracterit­za per tenir sempre un toc rocker. “Vull ressaltar que quan les marques ens envien roba, nosaltres decidim si les mostrarem o no, segons els nostres gustos. No estem obligades a fer-ho i per això no som cap venudes, com es pot pensar”, destaca.

Amb aquesta actitud el que persegueix és transparèn­cia amb els seus seguidors. Malgrat que assegura que desconeix on rau el seu èxit, la jove creu que el boca en boca la va ajudar abans que comencés a utilitzar les xarxes socials per promociona­r-se. “No sé com la gent va arribar a mi. Suposo que alguns ja coneixien el meu Fotolog i van decidir donar-me suport, però també les lectores d’altres companyes han pogut ajudar que el nombre dels meus seguidors augmenti”.

Ara és fàcil veure Aida asseguda en el front row de passarel·les com la 080 de Barcelona, la mateixa noia que mai no es va imaginar que col·laboraria amb marques com Dior.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain