La Vanguardia (Català-1ª edició)

Simple immediates­a

-

L’àlbum es presentava com la prova de foc per a un dels valors més ferms del nou pop britànic. Era esperada com una mena de revàlida, la que havia de certificar que la banda havia passat de ser una de les sorpreses que venien a estimular l’escena del pop-rock insular, a convertir-se en un grup de rock no només d’impacte entre adolescent­s i joves, sinó entre aquella audiència que no viu pendent de modes i castells pirotècnic­s.

El quartet trenca certs motllos i, a més, exhibeix una accelerada evolució que augura sorpreses satisfactò­ries a curt i mitjà termini. Així és com potser caldria contemplar la seva fulgurant progressió i la seva admirable (perquè és bona) capacitat compositi-

The Vaccines

COME OF AGE

va i productiva: dos anys és el que ha transcorre­gut des que The Vaccines funcionen com una banda pròpiament dita, i ha estat en només dos anys el període en què han creat dos àlbums enterament inèdits d’estudi. I durant tot aquest període de temps, la banda de Justin Young, Freddie Cowan, Arni Arnason i Pete Robertson no ha parat, pràcticame­nt, de girar en directe. Això indica diverses coses, però permet entendre que Come of age no és el disc perfecte ni l’obra que els situa al cim del pop-rock anglosaxó. Que la nova obra (i per tant el seu procés compositiu) emergeix en un període d’intensa laboriosit­at té els seus aspectes positius i d’altres que no ho són tant, però emmarquen el disc en la immediates­a, en el vocabulari rocker d’ara ma- teix, on expliciten la seva prevenció al divisme. I sobretot és una magnífica mostra de simplicita­t musical, en la melodia i la interpreta­ció (com la cançó de gènere grunge Weirdo).

És un projecte sens dubte honest, i hi ha un parell de cançons que resumeixen la qüestió amb encert, temes com És esgotador (fer-me tant el valent) i No serveix de res fer-se el llit. Però hi ha una sèrie de constants en aquest disc d’estrena que insinuen tasques pendents: una percussió que repeteix patró reiteradam­ent o la veu de Carol Badillo, que plana durant massa fases en un to excessivam­ent elevat, tot remarcant la seva cristal·lina joventut, driblant la naturalita­t i homogeneït­zant la intenció.

 ??  ??
 ??  ?? LAST OF A DYIN’ BREED ROCK/ ROADRUNNER
LAST OF A DYIN’ BREED ROCK/ ROADRUNNER
 ??  ?? HAVOC AND BRIGHT LIGHTS POP-ROCK/ SONY
HAVOC AND BRIGHT LIGHTS POP-ROCK/ SONY
 ??  ?? POP/ LAVRECORDS/BUENRITMO
POP/ LAVRECORDS/BUENRITMO
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain